UA | RU
10 серпня 2020, 11:58 145

Кіндер Олег

Колишній міський голова Ковеля
Колишній міський голова Ковеля

Народився 10 грудня 1960 року в Ковелі.

Освіта

1982 р. – закінчив Український інститут інженерів водного господарства 

Кар’єра

1982 р. – працював у Ковельській ПМК № 21 об'єднання "Волиньагробуд". Пройшов шлях від майстра до керівника підприємства.

1990 – 1997 рр. – Очолював МП ПМК. 

1997 – 2007 рр. – працював на керівних посадах у Ковельському відділенні банку "Аваль", СП "Комбінат хлібопродуктів".

2006 – 2010 рр. – був депутатом Волинської обласної ради, головою постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів, членом колегії обласної ради.

2006 – 2010 рр. — член виконкому Ковельської міської ради.

2007– 2008 рр. – працював в Апараті Верховної Ради України.

2008 р. – начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області.

До листопада 2010 року очолював виробничо-торгове підприємство "Ковель-ПРОМОПТТОРГ".

З 11 листопада 2010 року — на посаді Ковельського міського голови.

Громадська діяльність

Засновник і керівник громадської організації "ЕКО-Волинь".

Політичний бекграунд

2000 р. – очолює Ковельську міську партійну організацію ВО "Батьківщина", член бюро обласної партійної організації. Очолював обласну організацію "Батьківщина".

2016 р. – обраний головою Волинської обласної організації ВО "Батьківщина".

2017 р. – радник Юлії Тимошенко з питань місцевого самоврядування.

2020 р. - програв місцеві вибори мера Ковеля кандидату від партії "За майбутнє" Ігорю Чайці.

Сім’я

Дружина Наталія Кіндер, контролер Ковельського управління газового господарства.

Син Олег Кіндер, народився 25 березня 1983 року. Закінчив НТУУ "КПІ" інженерно-фізичний факультет та є випускником факультету соціології заочної форми навчання цього ж університету. Працював інженером на столичній кіностудії Довженка, тепер – на телеканалі СТБ.

Донька Юлія Кваснікевич, народилась 13 грудня 1987 року. Має вищу економічну освіту (ЛНТУ). Одружена, має двох дітей.

Декларація

У декларації Олега Кіндера за 2019 рік – новий житловий будинок вартістю майже півмільйона гривень та чотири земельні ділянки у Ковелі.

Наталія Кіндер має у Ковелі дачний будинок 24 м кв та офісне приміщення 558,8 м кв, загальною вартістю 385,2 тис грн, яке перебуває у спільній власності із сином Олегом Олеговичем Кіндером.

Також Кіндер-старший задекларував житловий будинок у Ковелі, загальною площею 220,9 м кв, вартістю 450,2 тис грн, проте вказав, що з 1 березня 2019 року він зареєстрований за цим місцем проживання разом з дружиною, а житло належить їхній доньці Юлії Кваснікевич на праві приватної власності.

Олег Кіндер володіє з авто "Mercedes-Benz Vito-116 CDI" 2016 року випуску, вартістю 1,3 млн. грн. При цьому на нього зареєстровано від 4 липня 2016 року кредит в "Креді Агріколь Банк".

За основним місцем роботи на посаді ковельського міського голови Олег Кіндер у 2019 році отримав заробітну плату в розмірі 507,9 тис грн та 85,7 тис грн доходу від продажу нерухомого майна, а саме – квартири в центрі Ковеля, загальною площею 44,2 м кв, яка була у спільній власності.

Дружина мера Наталія Кіндер за основним місцем роботи в АТ "Оператор газорозподільної системи "Волиньгаз" отримала зарплату в розмірі 68,4 тис грн, також її дохід від підприємницької діяльності становив 213,6 тис грн.

Донька, Юлія Кваснікевич, яка працює головною спеціалісткою департаменту фінансів Волинської ОДА задекларувала у своїй власності, крім вищевказаного будинку в Ковелі, ще квартиру в Луцьку 78,6 м кв, земельну ділянку в Ковелі 1285 м кв, а також вісім рахунків у "ПриватБанку". Зарплата її торік становила 172,6 тис грн. Джерела доходу її чоловіка та зятя ковельського міського голови Володимира Кваснікевича у декларації  не вказуються.

На рахунку в банку Олег Кіндер має 120 тис грн. Дружина зберігає на банківських рахунках 503 тис грн та 15 тис євро.

Скандали

В ніч на 1 листопада 2011 року невідомі підпалили новий будинок міського голови Ковеля Олега Кіндера, в якому його родина навіть не встигла відсвяткувати новосілля.

За словами Кіндера, встановлено що причиною займання був підпал.

"Такий "подарунок" з нагоди першого року перебування на посаді міського голови вважаю не тільки помстою недоброзичливців, які не сприймають моєї чіткої позиції щодо захисту інтересів територіальної громади цієї виборної посади, а попередженням від тих, хто боїться, що на наступних парламентських виборах буду балотуватися в народні депутати", - прокоментував тоді Кіндер.
 

У березні 2012 року у мера Ковеля вкрали печатку, мобільний і пульт від кондиціонера.

Про це повідомив відділ внутрішньої політики Ковельської міськради з посиланням на заяву самого Кіндера, зроблену на сесії міськради.

Зі слів мера Ковеля, 14 березня до нього в кабінет зайшли місцеві підприємці, які почали вимагати, щоб мер забрав із центру Ковеля так званий "харківський ринок" (на цьому ринку торгували харків'яни, проти яких були місцеві підприємці – ред.).

Після відвідування місцевих підприємців кабінету мера, як затверджує Кіндер, у нього й пропали зазначені вище речі.

Поліцейські Управління захисту економіки склали адмінпротокол на голову міста Ковеля Олега Кіндера через несвоєчасне подання декларації про доходи без поважної причини. Про це повідомляється на сайті прокуратури Волинської області.

Як повідомляється в реєстрі, Олег Кіндер подав декларацію 10 лютого 2017 р., у той час, як термін подання декларацій закінчився ще 31 жовтня 2016 р.

На Олега Кіндера склали протокол про адміністративне порушення, пов'язане з корупцією, передбачене ч. 1 ст. 172-6 - порушення вимог фінансового контролю. Остаточне рішення у справі мав ухвалити суд.

Ковельська міська рада незаконно надала дозвіл на відведення земельної ділянки племінниці мера та її чоловікові.

23 липня цього року на пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради депутати більшістю голосів надали ковельчанці Наталії Вашеці дозвіл на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, площею 1 000 м кв, на вулиці Олександра Абрамчука, 16 безоплатно у приватну власність для будівництва.

Наталія Вашека є донькою депутата Ковельської міської ради з фракції ВО "Батьківщина", голови постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Геннадія Кіндера та племінницею мера міста Олега Кіндера.

Аналогічне рішення міською радою було прийнято 27 лютого 2020 року і відносно чоловіка пані Наталії – Руслана Вашеки, якому дали дозвіл на земельну ділянку по-сусідству.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив "Ковель Онлайн", акцентуючи увагу, що зазначена земля є, по-перше, не приватизованою, а по-друге, першочергово мала би виділятися не родичам мера, а учасникам АТО.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Telegram розблокував офіційні українські боти
29 квітня 2024, 10:15
Помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко
29 квітня 2024, 10:01
У Києві затримали чиновника, який вимагав хабар за дозволи на вивезення кролів за кордон
29 квітня 2024, 09:47
Обстріли Херсонщини: під ворожим вогнем опинилися навчальні заклади
29 квітня 2024, 09:30
На Харківщині внаслідок російських обстрілів троє цивільних отримали поранення
29 квітня 2024, 09:09
Територію Запорізької області протягом доби атакували понад сотня ворожих дронів
29 квітня 2024, 08:48
На Миколаївщині ворог завдав удару по промисловому підприємству
29 квітня 2024, 08:24
Telegram заблокував офіційний чат-бот українськї розвідки, — ГУР
29 квітня 2024, 08:04
Генштаб поінформував про ситуацію на фронті: найбільше боїв на Авдіївському напрямку
29 квітня 2024, 07:46
У двох містах Росії спалили тепловози: що відомо
29 квітня 2024, 04:40
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »