UA | RU
04 серпня 2023, 14:26

Ямщикова (Бабіч) Катерина Леонідівна

Секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Полтави
Секретар Полтавської міської ради, в.о. міського голови Полтави

Народилася 7 грудня 1990 року у м. Полтава.

Профіль на Facebook

Освіта

У 1998-2001 роках навчалася в молодшій школі СШ № 11, а з 2001-2008 — у ЗОШ № 34. 

У 2008-2013 роках навчалася в Українській медичній стоматологічній академії (нині Полтавський державний медуніверситет), отримала фах лікаря-стоматолога. 

Кар'єра 

З 2012 року зареєстрована, як підприємець. 

У січні 2013 року, будучи студенткою, відкрила у Полтаві "Львівську кав’ярню", яка потім змінила назву на "Місцева кав’ярня". У цій кав'ярні проходили заходи щодо питань екології, підтримки історичної та культурної спадщини.

З 2014 року — власниця та управлінець проектів "Кавова дефіляда" у сфері професійного кавового кейтерінгу. 

У 2016 році заснувала мануфактурне виробництво (ростер цех) з обсмажування кави.

З жовтня 2018 року є власницею та директоркою ТОВ "Кварта Барв" (основний вид діяльності — бізнес-консультації та консалтинг малого та середнього бізнесу, гостьовий експерт).

З 28 травня 2019 року по грудень 2020 року — працювала заступницею директора Комунального закладу Парк культури та відпочинку перемога, модератор та менеджер програм з реконструкції, інвестицій та розвитку. 

З березня 2021-го по 2022 рік (з 12 травня 2022 року мобілізувалася) працювала заступницею директора з розвитку та утримання Полтавського краєзнавчого музею. Очолювала проєкт "Велика реставрація" "Великого будівництва". 

Політична діяльність

У 2020 році під час місцевих виборів була обрана депутаткою Полтавської міської ради 8-го скликання від партії "Слуга Народу". 

Є членкинею постійної депутатської комісії з питань розвитку культури, освіти, фізкультури, спорту та молодіжної політики, підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства і дитинства

У березні 2021 року очолила міжфракційне депутатське об’єднання "Рівні можливості" та стала співголовою депутатського об’єднання "Збережемо Полтаву" щодо захисту культурної та архітектурної спадщини.

Є лідеркою партійного руху "Зе!Жінки" в м. Полтава 

Є членкинею партії "Слуга Народу" (членство призупинено через військову службу).

Катерину Ямщикову призначили на посаду секретаря Полтавської міськради 28 липня 2023 року під час позачергової сесії, яку ініціювали депутати від фракцій "Рідне місто", "За майбутнє", "Слуга народу", "Партія простих людей Сергія Капліна".

31 липня Катерина Ямщикова була внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як секретар Полтавської міської ради, яка тимчасово здійснює повноваження Полтавського міського голови.

Військова служба

У травні 2022 року мобілізувалася до лав ЗСУ — розпочала службу медиком 116-ї окремої бригади територіальної оборони. Звання — сержант.

Підчас виконання військовою частиною бойових завдань на Донеччині виконувала обов’язки начальника медичної служби з евакуації поранених у складі підрозділу "Медики Єтті".

Статки 

Згідно з декларацією за 2023 рік, Катерина Ямщикова має право користування неприватизованою квартирою площею 64 кв. м у Полтаві, а також вказала квартиру площею 69 кв. м у Полтаві, де може проживати її чоловік.

Ямщикова має право користуватися Nissan Micra (2005 року), а також у її власності перебуває Volkswagen Transporter (2001 року) та Nissan X-TRAIL (2004 року).

На посаду секретаря Полтавської міськради Катерина Ямщикова була призначена наприкінці липня 2023 року і за п’ять місяців отримала зарплатню у розмірі 270 тис. грн. Також вона отримала понад 500 тис. грн виплат, як військовослужбовець. У готівці вона тримає 340 тис. грн.

Нагороди

У 2022 році нагороджена Почесною грамотою від ОВА за волонтерську діяльність

У грудні 2022 року Катерину Ямщикову нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Сім’я

11 червня 2022 року вийшла заміж за Вадима Ямщикова та змінила прізвище з Бабіч на Ямщикову.

Виховують сина (від першого шлюбу) та доньку.

Критика

Найгучнішим скандалом, який так чи інакше пов’язаний з в.о. мера Полтави Катериною Ямщикова, є закупівля дронів за ймовірними завищеними цінами. Зокрема у грудні 2023 року Департамент з питань цивільного захисту при Полтавській міській раді оголосив тендер на закупівлю 170 дронів з очікуваною вартістю понад 40 млн грн. Участь у тендері тоді взяв лише один учасник – ТОВ "Зед-Мобайл", який і взяв на себе місію з постачання дронів. Журналісти тоді проаналізували цю закупівлю, звернувши увагу, що влада Полтави вже неодноразово закупляла ту чи іншу продукцію від цієї фірми. Крім цього, журналісти виявили, що якщо брати для порівняння вартість, за яку дрони купують волонтери, то виходить, що міська влада переплатила майже 20 млн грн.

Після цього правоохоронці навіть відкрили кримінальне провадження за фактом можливого розкрадання бюджетних коштів під час закупки квадрокоптерів за цінами, які перевищили ринкові. Сама ж Ямщикова, яка відповідальна також за роботу своїх підлеглих, які й проводили скандальну закупівлю дронів, заявила, що закупівлі мають бути максимально прозорими і відповідальними. Також вона тоді додала, що повністю підтримує всебічне дослідження закупівель правоохоронцями, журналістами та громадськістю. Крім цього, за інформацією Ямщикової, через скандал із закупівлею дронів призначено нового керівника Департаменту цивільного захисту та відкрито засекречені закупівлі, а усім заступникам надано доручення надавати плани закупівель від розпорядників, за яких відповідають. Усі наміри про закупівлю органами влади Полтави будуть публікуватися та аналізуватися перед запуском торгів.


25 липня 2024
Київський тролей-убивця: як його власники розвинули цілу мережу атракціонів та неодноразово потрапляли у скандали
Після того, як 21 липня у Києві, над Дніпром, обірвався трос канатної переправи, що призвело до загибелі людини, правоохоронці провели вже низку слідчих дій. Власники атракціону обіцяють співпрацювати...
15 липня 2024
На ВЛК медичний огляд не проводять – уся інформація про хвороби має бути у "HELSI". Юрист Катерина Аніщенко – про те, як відбувається ВЛК
16 липня спливають 60 днів, що були відведені, згідно із законом про посилення мобілізації, на оновлення військово-облікових даних усім військовозобов'язаним українцям. RegioNews поцікавився у юриста ...
12 липня 2024
Чому влада звільнить прем'єр-міністра Дениса Шмигаля
В Офісі президента всерйоз думають про звільнення прем'єр-міністра. Хто його може замінити, наскільки реальною є трансформація Кабміну та яких призначень в уряді ще чекати найближчим часом
04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
У Запоріжжі правоохоронець вкрав у померлого чоловіка майже 800 тисяч гривень
27 липня 2024, 01:35
На Вінниччині 17-річний юнак вбив молоду жінку
27 липня 2024, 00:12
Відпочивав разом із друзями: на Закарпатті чоловік втопився в озері
26 липня 2024, 23:23
Росіяни атакували дроном житлові будинки в Запорізькому районі: поранені 3 цивільних
26 липня 2024, 22:06
У застосунку Резерв+ став доступним статус бронювання від мобілізації, — Міноборони
26 липня 2024, 21:44
За тиждень Сили оборони знищили майже 8000 ворожих БпЛА
26 липня 2024, 21:15
Злочинних наказів не виявили: у 59 ОМПБр завершили службову перевірку
26 липня 2024, 20:45
Я нічого не робив: підозрюваний у вбивстві Фаріон заперечив свою причетність
26 липня 2024, 20:15
Гауляйтер Пасічник отримав підозру за організацію примусової "мобілізації" на Луганщині
26 липня 2024, 19:42
Війська Росії вдарили по Нікопольщині: серйозні поранення отримав чоловік
26 липня 2024, 19:00
 
Парамонов Денис Юсупович
Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group
Труханов Геннадій Леонідович
Міський голова Одеси
Боголюбов Геннадій Борисович
Український підприємець, співвласник групи "Приват"
Всі досьє »