UA | RU
07 липня 2020, 11:36 858

Боднар Роман

Ексголова Черкаської обласної державної адміністрації
Ексголова Черкаської обласної державної адміністрації

Попередні посади: працював у головному управління Служби безпеки в Донецькій і Луганській областях, директором ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Промтехпроект", директором заводу металевого пакування "АРГО".

Народився 01 лютого 1974 року у с. Самгородок, Козятинський район, Вінницька область.

Освіта

У 1996 році закінчив Одеський сільськогосподарський інститут, за спеціальністю механізація сільського господарства, здобув фах інженера-механіка.

У листопаді – грудні 1996 року був учнем електромонтера.

 У лютому – травні 1997 року був стажером, консультантом організаційного відділу секретаріату в районній держадміністрації Чернівецької області.

З травня 1997 року по травень 1998 року – строкова служба у Збройних Силах України. Вказує, що вільно володіє двома мовами: українською і російською.

Офіційний профіль на Facebook

Особистий профіль на Facebook

Сторінка у Wikipedia

Профіль в Instagram

Кар’єра та бізнес

У травні — серпні 1998 року — консультант по зв'язках з радами Сокирянської районної держадміністрації Чернівецької області.

У серпні 1998 — березні 2006 року — служба в Службі безпеки України (СБУ) на офіцерських посадах.

У березні — серпні 2006 року — начальник служби економічної безпеки ТОВ виробничо-комерційного товариства "АРГО" Чернівецької області.

У серпні 2006 — червні 2007 року — в. о. директора, директор Хотинського заводу металевого упакування ТОВ виробничо-комерційного товариства "АРГО" Чернівецької області.

У серпні 2007 — червні 2014 року — директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Промтехпроект" м. Чернівці Чернівецької області.

З червня 2014 по листопад 2019 року працював у Головному управлінні Служби безпеки в Донецькій і Луганській областях. Має статус учасника бойових дій.

Учасник бойових дій.

З 4 листопада 2019 року — Президент України Володимир Зеленський Указом № 798/2019 призначив головою Черкаської обласної державної адміністрації.

28 серпня 2020 року звільнений президентом з пасади голови Черкаської ОДА

Політичний бекграунд

Боднар – людина не публічна і маловідома. Заперечує наявність столичних кураторів, але вказує, що є підтримка зі сторони народних депутатів, зокрема говорить про співпрацю з Сергієм Рудиком від "Слуги народу". //procherk.info

Заяви та обіцянки

16 січня 2020 року Роман Боднар пообіцяв відремонтувати дорогу, яка веде до Києва. "Черкащина - це центр України, до Києва там 180 кілометрів. Дорога однозначно буде відремонтована - до Києва", - зазначив голова ОДА (відео 23:50-24:10).

16 січня 2020 року Роман Боднар сказав, що спільно з міським головою буде  запущено проект "Безпечне місто", яку будуть адмініструвати органи нацполіції  (відео 38:03 – 38:50)

16 січня 2020 року голова Роман Боднар пообіцяв добудувати щонайменше 6 амбулаторій у 2020 році. "По амбулаторіям. 5 амбулаторій на стадії здачі, по пам’яті, 7 чи 9 на стадії завершення, порядка 6-7 амбулаторій в 2020 році", - запевнив голова ОДА (відео 26:46 -27:11).

Сім’я

Дружина (ймовірно колишня) – Боднар Неля Іванівна Facebook

Донька – Боднар Катерина Романівна, студентка Facebook

Донька – Боднар Поліна Романівна

Декларація

Декларацію як кандидат на посаду голови Черкаської ОДА Боднар подав 21 жовтня 2019 року.

Трохи менше ніж за місяць до цього — 26 вересня 2019 року він подав аналогічну декларацію як кандидат на посаду заступника голови Житомирської державної обласної адміністрації.

Раніше Боднар декларації не подавав.

У декларації за 2018 вказано, що є квартира у спільній власності (50%) з Боднар Нелею Іванівною у Чернівцях загальною площею 78 кв.м., вартість на дату набуття – 200 тис грн. Іншого цінного рухомого (в т.ч. автомобіль) або нерухомого майна не вказано. Члени сім’ї не вказані. За 2018 рік заробив 438 тис 694 грн та отримав одноразову допомогу учасникам бойових дій 1 265 грн. Банківських рахунків чиновник не має. Готівкою задекларував 120 тис грн.

У декларації за 2017 рік Боднар Нелі Іванівни вказано, що Боднар Роман Миколайович її чоловік, дочки – Боднар Катерина Романівна та Боднар Поліна Романівна. На той час 100% власником квартири був Роман Боднар. Також задекларовано на Романа Боднара легковий автомобіль Mitsubishi Pajero 1995 року випуску з датою набуття права в останній день року 31.12.2017, тип права: за генеральною довіреністю. Цікаво, що в її декларації за 2018 рік, Роман Боднар вже не фігурує (ймовірно після розлучення), власність квартири вже 50/50. А в декларації за 2016 рік вартість на дату набуття квартири становила 293 тис грн

Скандали

Роману Бондарю закидають лобіювання інтересів департаменту будівництва Черкаської ОДА, який, на думку частини місцевих депутатів, розпиляє понад 400 млн. грн. на ремонт автодоріг загального користування. 

Департаментом, в якості замовника, оголошено торги на загальну суму очікуваної вартості в 456 млн. грн. До цього, замовником відповідних робіт виступала ДП "Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області”. Цього ремонтного сезону ДП виступає замовником лише на експлуатаційне утримання автодоріг загального користування.

Для цього ще в грудні минулого року рішенням сесії Черкаської обласної ради були внесені зміни до "Програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2019-2022 роки”. Відповідно до внесених змін, розробником програми замість Департаменту інфраструктури Черкаської ОДА, визначався Департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Черкаської ОДА (надалі перейменований в Департамент будівництва Черкаської ОДА). Також автомобільні дороги загального користування передавалися до сфери управління Департаменту будівництва Черкаської ОДА, а ДП "Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області” втратила статус єдиного замовника робіт по дорогах загального користування. За такі зміни на сесії облради голосували представники фракцій: ВО "Черкащани", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Відродження", "Укроп", Радикальна партія, "Основа", "Шевченків край", окремі позафракційні

Згодом голова ОДА Роман Боднар, власними розпорядженнями передав доороги загального користування з балансу Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання автодоріг на баланс непрофільного Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ (реорганізований в Департамент будівництва Черкаської ОДА). При цьому він публічно заявив, що такі заходи є необхідними управлінськими рішеннями для ефективної роботи, а фактичний замовник робіт, ДП "Служба місцевих автодоріг”, залишиться незмінним.

Попри заяви Романа Боднара, Департамент будівництва Черкаської ОДА перебрав на себе і функції замовника, про що свідчать оголошені торги в системі "Прозоро”.

На початку січня, за вибором голови ОДА, департамент очолив Роман Бохін, який до того часу працював в Миколаєві де відсторонявся від займаної посади.

Також куратором Департаменту будівництва ОДА є заступник голови ОДА Дмитро Ляшов, який приїхав з новим губернатором з Маріуполя, де працював в топ-менеджменті місцевої інвестиційної групи.

Роман Бондар виступив також проти обрання на посади заступників голови обласної ради людей, наближених до мера Черкас Анатолія Бондаренка.

Після висунення депутатів Михайла Мушієка та Андрія Сегеди на посаду заступників голови облради очільник облради Анатолій Підгорний запропонував перейти до підготовки таємного голосування. Але Роман Боднар попросив із цим не поспішати.

Він звернувся до депутатів із проханням спочатку заслухати претендентів на посаду. Першим на трибуну вийшов Михайло Мушієк. Він розповів, що має три вищі освіти, воював в Афганістані, а серед його пріоритетів – ремонт доріг на Черкащині.

Після цього Роман Боднар сказав, що керівники області повинні мати бездоганну репутацію, і уточнив, чи правильно він інформований, що Михайло Мушієк проходить по кримінальній справі щодо незаконного збагачення. На це Мушієк відповів, що справді до нього є претензії правоохоронців відносно неправильно декларованих доходів. Але це він назвав "політичним переслідуванням". Врешті Мушієка і Сегеду обрали заступниками голови, але конфлікт між головою ОДА і групою депутатів облради, які підтримують мера Черкас Анатолія Бондаренка не вичерпався.

Нових обертів конфлікт меж мером Черкас Анатолієм Бондаренком і головою ОДА Романом Бондарем набув після того, як мер підписав розпорядження про вихід Черкас з карантину 1 травня. Паралельно мер звинуватив голову ОДА в бездіяльності. В інтерв’ю виданню LB.ua Роман Бондар визнав, що його відносини з мером Черкас є прохолодними.

6 травня 2020 року фракція ВО "Свобода" в Черкаській облраді зареєструвала проект щодо висловлення недовіри голові Черкаської ОДА Роману Боднару.

Причинами висловлення недовіри зазначені ігнорування пропозицій депутатів Черкаської облради під час формування та внесення змін до обласного бюджету, відcутність комунікації з органами місцевого самоврядування, неефективний розподіл коштів, спрямованих на боротьбу з епідемією COVID-19.

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар в інтерв’ю "LB.ua" висловив припущення, що до вимог висловити йому в облраді недовіру може бути причетний один із народних депутатів.

"Я знаю, що депутати міськради від "Батьківщини” та "Свободи” хотіли протягти через обласну раду рішення про недовіру мені. Хоча, які підстави? Мабуть те, що я "недоговороспроможний”? Але про які "договорняки” може йти мова, коли намагаєшся працювати за законом!?", - прокоментував Роман Боднар.

Голова ОДА розповів, що за його інформацією, до ініціативи про оголошення недовіри причетний один із народних депутатів, який контролює невеличку фракцію в облраді. Він, ймовірно, образився на те, що правоохоронці розпочали на його окрузі розслідування по окремих епізодах використання бюджетних коштів, припустив Боднар і запевнив, що до цього розслідування не має жодного стосунку.

Імені народного депутата голова ОДА не назвав і додав, що не може нікого звинувачувати, оскільки не має доказів.

У рейтингу RegioNews голів ОДА, призначених Зеленським від початку його президентської каденції, Роман Боднар отримав 5 балів з 25 можливих і зайняв 42 місце серед 47 учасників.

 


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38
Кличко показав евакуацію лікарень у Києві
26 квітня 2024, 19:16
БМП, БТР та 9 окупантів: ССО показали, як знищують росіян на Донеччині
26 квітня 2024, 19:00
У Луцьку 14-річного хлопця уразило струмом на даху вагона: він помер у лікарні
26 квітня 2024, 18:54
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »