UA | RU
07 июня 2019, 13:05

Літаючі таксі - вже близько

У вівторок, 4 червня, іноземна преса пише про таке:

  • Навіщо західні агенції з авіабезпеки розробляють правила руху для літаючих таксі?
  • Найближчі перспективи генної інженерії
  • Чому візиту Трампа до Британії бракує змісту
  • Вітамін D і ризик смерті від раку - який зв'язок?

Літаюючі таксі

Агенції, що регулюють безпеку руху в повітрі, почали розробляти правила руху для таксі, що літають, повідомляє Financial Times.

Цей крок - відповідь на плани багатьох компаній запустити такий транспорт протягом наступних 10-ти років.

Так, Європейське агентство авіаційної безпеки (ЄААБ) вже розробляє тести для таких транспортних засобів та для програмного забезпечення, яке ними керуватиме."Новий підхід до видачі ліцензій дозволить ЄААБ зрозуміти, як поводить себе програмне забезпечення у різних умовах", - цитує видання європейського регулятора.

У Британії орган, який опікується безпекою руху у повітрі, створив віртуальний простір, де компанії, які виготовляють таксі, що літають, можуть тестувати свою технологію.

За оцінками американського інвестиційного банку Morgan Stanley, ринок пасажирських перевезень у містах до 2040 року сягне 674 мільярдів доларів.

Популярний сервіс з шерингу таксі Uber вже заявив про плани на запуск Uber Air - транспортування пасажирів повітрям до 2023 року.

За словами виробників, у перших таксі, що літають, будуть пілоти, а згодом вони переходитимуть на безпілотне управліня.

"Супер-немовля" від генних інженерів

Немовля

Китайські науковці знайшли метод, який дозволяє практично потроїти ефективність інструменту, за допомогою якого медики можуть вносити зміни в людські ембріони, повідомляє видання Futurism.

Видання цитує провідну дослідницю проекту Ян Хаі, яка каже, що перші немовлята, які зазнали змін внаслідок генної інженерії, з'являться на світ вже за рік-два.Та вона застерігає від ризиків, що пов'язані з використанням цього інструменту.

"Ця технологія подібна до зброї та наркотиків. Можливість аморального застосування, такого як створення супер-немовляти, необхідно виключити назавжди", - каже дослідниця.

Метод, що лежить в основі цієї технології, називається "базовим інжинірингом" і полягає у внесенні змін до нуклеотиду ДНК - молекули, що формує структуру ДНК.

За його допомогою генні інженери зможуть усувати мутації, які можливо виявити на ранніх стадіях розвитку ембріону.

Мистецтво дипломатії

Дональд Трамп і Єлизавета II

Попри пишну церемонію за участю королівської родини у Букінгемському палаці, організовану з нагоди державного візиту президента США Дональда Трампа до Великої Британії, цій події бракує змісту, пише Times у своїй редакційній статті.

Видання зазначає, що перший візит очільника Білого дому на Туманний альбіон відбувається тоді, коли відносини між країнами перебувають в напрузі. І попри те, що королівська родина відіграє ключову роль у відбудові "особливих відносин" з Вашингтоном, її зусиль замало.

"В основі цього державного візиту - політична діра, яку королівська родина не може собою заповнити", - пише видання.Візит планувався за іншим сценарієм, пише Times. Передбачалося, що Британія до цього часу вийде зі складу ЄС і сторони обговорюватимуть її майбутнє поза спільним ринком ЄС, а торгівельна угода зі США стане ключовою темою для обговорення.

Натомість Дональд Трамп проведе день у зустрічах з прем'єр-міністром Терезою Мей, яка йде з посади наступного дня після його від'їзду. А умови торгівельної угоди, яку він так прагне укласти, не має сенсу обговорювати доти, доки Британія не визначить майбутній формат відносин з ЄС.

І хоча може здатися, що за таких обставин сторонам обговорювати нічого, вважати так було б помилкою, зазначає Times.

"Цей державний візит можна буде назвати провальним в тому випадку, якщо його єдиним досягненням стане нівеляція шкоди, завданої особистісному виміру стосунків, а напруга в них так і залишиться", - пише видання.

Тож Британія має донести до Вашингтона цінності, які є важливими для традиції відносин між країнами, і переконати Дональда Трампа у необхідності змінити ставлення до цих цінностей, підсумовує Times.

Вітамін D та рак: чи є залежність?

Вітаміни

Щоденне вживання вітаміну D може знизити ризик смерті від раку на 13%, кажуть науковці з Інституту раку в Пітсбурзі, США, повідомляє Daily Mail.

Вітамін D продукується в людському організмі під впливом сонячних променів, але сучасний стиль життя влаштований так, що ми все більше часу проводимо в приміщенні, і менше на сонці.

В результаті досліджень доктор Шифенг Мао дійшов висновку, що в тих людей, які мають дефіцит вітаміну D, вдвічі більше шансів отримати діагноз рак підшлункової залози та колоректального раку.

В низці країн, серед яких США, Канада, Швеція, Фінляндія та Австралія, вітамін D додають до таких продуктів харчування, як молоко і хліб, у вигляді харчової домішки, пише Daily Mail.




28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
18 марта 2024
Парламент вошел в зону турбулентности. Угрожает ли Верховной Раде политический кризис?
Верховная Рада, похоже, очутилась на пороге парламентского кризиса. За последние три недели нардепы смогли принять только одно решение в то время, когда в воздухе зависли важные для Офиса президента в...
09 марта 2024
Назначение Залужного послом в Великобритании: добровольно-принудительная ссылка или взвешенный шаг?
Бывший главнокомандующий ВСУ в ближайшее время может уехать работать в Лондон – президент готов назначить его послом Украины в Великобритании. Сможет ли Валерий Залужный после такой дипломатической до...
05 марта 2024
Конец "гуманитарке" на бумаге: какие изменения ожидают волонтеров с 1 апреля
В скором времени в Украине изменятся правила завоза гуманитарной помощи из-за границы. RegioNews разбирался, что изменится для волонтеров и с какими проблемами они могут столкнуться
Пожар на Киевщине: погибли женщина и ребенок, еще два ребенка спасены
28 марта 2024, 15:07
Находится в розыске за уклонение от мобилизации: в Хмельницком ТЦК объяснили, почему затолкали мужчину в авто
28 марта 2024, 15:02
В результате атаки России повреждены все блоки Бурштынской и Ладыжинской ТЭС
28 марта 2024, 14:54
В Кировоградской области мужчина отобрал у полицейского оружие и застрелился
28 марта 2024, 14:43
Россияне обстреляли село на Харьковщине: есть погибшая и раненый
28 марта 2024, 14:37
Во Львове 19-летний парень создал фишинговые сайты и завладел деньгами клиентов банков
28 марта 2024, 14:32
Возле Львова 21-летний мотоциклист погиб в ДТП с Audi
28 марта 2024, 14:23
В Тернополе на строительстве Дворца спорта разворовали 25 млн грн
28 марта 2024, 14:13
Зеленский представил нового руководителя внешней разведки
28 марта 2024, 14:12
Россияне снова атаковали дроном Берислав: двое раненых
28 марта 2024, 13:50