UA | RU
30 травня 2020, 12:47

СБУ виявила на Вінниччині розкрадання 19 млн гривень в оборонній сфері

За ці гроші повинні були провести модернізацію системи захисту однієї з військових частин
За ці гроші повинні були провести модернізацію системи захисту однієї з військових частин
Фото: з відкритих джерел

У Вінницькій області викрили злочинну групу у складі 5 чоловік (один з них є співробітником поліції). Їх підозрюють у розтраті бюджетних коштів в розмірі 19 млн грн.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, в рамках договору на 41 мільйон гривень, укладеного в 2017 році з Міністерством оборони, підрядники повинні були побудувати інженерні споруди у військовій частині.

Під час виконання контракту менеджмент фірми привласнив понад 19 мільйонів бюджетних коштів. Комерсанти не виконали значну частину робіт, передбачених договором, і поставили будівельні матеріали в менших обсягах", - йдеться у версії слідства.

Одержавши кошти, учасники злочинної групи надалі провели ряд фінансових операцій з метою їх легалізації через ФОПи, які згодом припинили роботу.

Під час обшуків силовики виявили документацію, яка доводить проведення операції. Командиру військової частини повідомили про підозру у ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Підрядникам повідомили про підозру за привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) майна (ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Санкціями зазначених статей Кримінального кодексу України передбачено покарання для командира військової частини - у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років; для інших учасників злочинної групи - у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Нагадаємо, раніше СБУ в Запорізькій області викрило прикордонника на "кришуванні" браконьєрів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики