UA | RU
04 червня 2024, 14:25

НАБУ провело обшуки у чиновників, пов'язаних з Чернишовим, — ЗМІ

фото: facebook.com/oleksiy.chernyshov

НАБУ провело низку обшуків у чиновників, яких пов'язують з нинішнім очільником НАК "Нафрогазу" Олексієм Чернишовим, у справі про корупцію у Мінрегіоні. Зокрема, слідчі дії проводилися у члена правління НАК "Нафтогаз України" Василя Володіна та директора з комерційних питань АТ "Укргазвидобування" Максима Горбатюка

Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на матеріали судових справ та джерела в антикорупційних органах, передає RegioNews.

За версією слідства, як зазначає видання, службові особи Мінрегіону могли зловживати становищем в інтересах ТОВ "Сітігазсервіс" з метою одержання неправомірної вигоди, вони надали згоду державному підприємству "Укркомунобслуговування" на укладення значного господарського зобов'язання, внаслідок чого між останнім та ТОВ "Сітігазсервіс" було укладено низку договорів. В результаті ці договори призвели до втрати можливості Мінінфраструктури, яке було об'єднано з Мінрегіону в одне міністерство, здійснювати управління/розпорядження земельною ділянкою неподалік Сирецького дендропарку та Рогозів яру.

Також перевіряються обставини отримання службовцями Мінрегіону неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, у вигляді квартир та нежитлових приміщень, за вчинення дій зі сприяння незаконній діяльності групи підприємств "КСМ Груп".

Як зазначається у публікації, вказана справа пов'язана з провадженням, в якому власник "КСМ Груп" Сергій Копистира намагався підкупити ексглаву Мінінфраструктури Олександра Кубракова за не розривання вказаних договорів між ДП "Укркомунобслуговування" та ТОВ "Сітігазсервіс". Тож детективи намагаються з'ясувати обставини підписання цих договорів у новій справі.

У цьому новому провадженні, за даними видання, детективи НАБУ провели обшуки за місцем проживання Горбатюка, який пов'язаний з колишнім міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим. Також детективи провели обшук у Юлії Марчук та Ганни Дреботій, які теж пов'язані з Чернишовим.

Окрім того, проводили слідчі дії у колишньої радниці Чернишова, посадовиці НАК "Нафтогаз України" Марини Медведєвої. Також детективи обшукали місце проживання Володіна, який у 2022 році обіймав посаду державного секретаря Мінрегіону, а наразі – член правління "Нафтогазу". Були обшуки й в Святослава Малашка, який пов'язаний з Чернишовим.

У всіх цих чиновників вилучили телефони в якості речових доказів. На гаджетах знайшли номери телефонів осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього кримінального правопорушення, а також листування з ними у месенджері WhatsApp.

Нагадаємо, раніше народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що цього тижня, 4-5 червня, можуть відбутися кадрові призначення в Кабінеті міністрів України. За його інформацією, на посади міністрів інфраструктури і регіональної політики можуть бути призначені CEO Нафтогазу Олексій Чернишов і заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50
Журналіст та колишній в'язень Кремля Асєєв отримав поранення на фронті
02 липня 2024, 17:37
На Миколаївщині з Південного Бугу дістали тіло чоловіка
02 липня 2024, 17:16
Шахраї від імені мера Сміли домовлялися на OLX про покупку нерухомості
02 липня 2024, 17:05
Під Бахмутом прикордонники уразили вантажівки та гармати окупантів
02 липня 2024, 16:46
Перед судом постане жителька Сумщини, яка говорила, що трагедія у Бучі – це "кіно"
02 липня 2024, 16:38
Готував ракетний удар по станціях Укрзалізниці на Вінниччині: агент ФСБ отримав 15 років тюрми
02 липня 2024, 16:22
Український суд виніс вирок луганському гауляйтеру Пасічнику
02 липня 2024, 16:09
Росіяни обстріляли Нікополь: загинули 2 людини, постраждали 9 цивільних, серед яких підлітки
02 липня 2024, 15:56
В ОВА прокоментували російські удари по Полтавщині
02 липня 2024, 15:37