UA | RU
27 червня 2021, 11:23

Фукс: я дружу з Аваковим вже 30 років, тому глава МВС не підтримав санкції президента

Павло Фукс вважає, що РНБО при Володимирі Зеленському стає несерйозним органом, який свої рішення засновує на інформації з "якихось сайтів"

Про це він сказав у ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі Україна24.

Павло Фукс вважає, що президент Володимир Зеленський підписує укази, не перевіряючи інформацію, на якій вони засновані. "РНБО при президентові, в моєму розумінні, це один з найсерйозніших органів, в якому бере участь президент особисто, і коли ти туди йдеш, ти перебуваєш в цій раді, то ти повинен перевірити все до найдрібніших деталей... Я не знаю, хто надавав інформацію, безумовно, десь знайшов Данилов, я думаю, якісь служби принесли йому. Які теж десь знайшли, на якихось сайтах", - заявив Фукс.

Павло Фукс вважає, що президент легко піддається маніпуляціям. "Безумовно, президент дико принципова людина, я розумію, що йому по моїй ситуації Данилов, спецслужби вбили щось в голову", - зазначив Фукс.

У той же час Павло Фукс вважає, що спікер ВР Дмитро Разумков і глава МВС Арсен Аваков проявили відмінну від президентської позицію і не голосували за санкції проти нього, тому що Аваков добре знає бізнесмена.

"Ну, може бути, тому міністр (глава МВС Арсен Аваков - ред.) міг не голосувати, тому що ми знайомі майже 30 років, і він знає, що я не брешу, що я не громадянин Росії, може бути тому, я не знаю. Ви просто мою думку питаєте, але знаєте, коли ми з вами, припустимо, дружимо, спілкуємося і я знаю все про вас", - сказав Фукс.

На уточнююче запитання ведучого, які у нього стосунки з Аваковим, Фукс відповів: "хороші, приятельські. Ми не часто, він людина зайнята, але іноді розмовляємо. Харків турбує, він теж фанат Харкова, дуже переживає за Харків".

Крім того, Павло Фукс висловився проти курсу Володимира Зеленського на деолігархізацію. "Я до цього дуже негативно ставлюся. Чому, тому що такого немає в жодній країні світу, це ніби, знаєте, над нами якийсь експеримент проводять", - відповів Фукс на питання про своє ставлення до деолігархізації.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Павло Фукс вже заявляв про те, що президент Володимир Зеленський - довірливий і легко вірить нібито дезінформації, яку йому підсовують. Фукс має намір судитися через указ президента, яким проти бізнесмена вводиться повний пакет персональних санкцій, і вважає, що легко виграє судовий процес проти президента.

Нагадаємо, 18 червня Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції щодо бізнесмена Павла Фукса, який має російське походження, але за часів президентства Петра Порошенка отримав громадянство України. Водночас експерти вже заявили, що санкції РНБО щодо Фукса вплинуть на вибори мера Харкова.

Павло Фукс неодноразово заявляв, що підтримує на мерських виборах у Харкові тимчасового голову Ігоря Терехова, який у 2007-2010 роках обіймав посаду заступника голови Харківської ОДА Арсена Авакова.

Нагадаємо, що 31 жовтня 2021 року в Харкові пройдуть дострокові вибори міського голови.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Черкащині судили чоловіка, який назвав працівників ТЦК "злими собаками"
08 травня 2024, 23:46
У Черкасах зіткнулися тролейбус та пожежна машина: пошкоджені ще 5 авто, є постраждалі
08 травня 2024, 23:05
Із Тиси на Закарпатті витягли одразу сімох чоловіків
08 травня 2024, 22:20
Мінінфраструктури розділять на два відомства, а Кубракова звільнять "за власним бажанням", – журналіст
08 травня 2024, 21:36
За добу – 121 боєзіткнення: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
08 травня 2024, 20:57
Окупанти здійснили понад півтора десятка атак на Нікопольщину
08 травня 2024, 20:39
Росіяни вдарили по Запорізькому району: є поранена
08 травня 2024, 20:09
Ракетна атака на Київщину: в поліції розповіли про руйнування
08 травня 2024, 19:54
В Україну намагалися ввезти контрабандне взуття на понад 1 млн грн
08 травня 2024, 19:39
У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання, – Арахамія
08 травня 2024, 19:18