UA | RU
21 квітня 2021, 18:58

Депутати пропонують нові вимоги для кандидатів у міністри оборони: статус учасника бойових дій

У Раді зареєстрований відповідний законопроект
У Раді зареєстрований відповідний законопроект
Фото з відкритих джерел

Депутати фракції " Голос "пропонують змінити статтю 9 Закону" Про Кабінет Міністрів України " щодо переліку відомостей кандидата на посаду Міністра оборони.

Про це йдеться у відповідному законопроекті №5381, зареєстрованому в Раді, передає RegioNews.

10 депутатів від фракції "Голос" пропонують Верховній Раді до вимог кандидата на посаду Міністра оборони додати наявність документа про статус учасника бойових дій, а також документів про перебування безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення не менше 6 місяців.

Депутати пропонують змінити статтю 9 Закону "Про Кабінет Міністрів України" щодо переліку відомостей кандидата на посаду Міністра оборони.

Згідно Законопроекту, крім відомостей про громадянство, про освіту, про трудову діяльність та автобіографії, кандидат на зайняття посади міністра оборони додає до подання копію декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, відомості про перебування у складі керівного органу або наглядової ради підприємства або організації, що має на меті отримання прибутку, відомості про судимість кандидата.

Також у кандидата повинні бути відсутні заборгованості по сплаті аліментів на утримання дитини, відповідну заяву він повинен надати.

Крім цього, кандидат повинен надати копії документів про статус учасника бойових дій або виписку з Реєстру волонтерів антитерористичної операції і копії документів про перебування безпосередньо у районах антитерористичної операції в період її проведення не менше 6 місяців в період з 2014 року, в тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення, у взаємодії з Збройними силами, МВС, Нацполицией, Нацгвардією, СБУ та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Як повідомлялося, Кабмін хоче розширити свої повноваження: вже готує закон. Документ дозволяє міністерствам і відомствам змінювати локацію.

Раніше повідомлялося, що глава Міноборони Таран оприлюднив доходи: задекларував понад 2 млн грн. Його заробітна плата склала 688 779 грн.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики