UA | RU
15 березня 2021, 16:19

У Терехова спробували виправдатися за масові заходи та порушення карантину на Масляну

У міськраді Харкова заявляють, що "люди все одно би зібрались”
У міськраді Харкова заявляють, що "люди все одно би зібрались”
Фото: redpost.com.ua

У міській раді Харкова відреагували на скандал довкола масового святкування Масляної під час пандемії за участі великої кількості людей. Тоді ЗМІ та громадськість розкритикували секретаря міської ради і виконувача обов’язки мера міста Ігоря Терехова, який виступав серед натовпу місцевих мешканців без засобів індивідуального захисту.

Про це "Суспільному” повідомила заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає RegioNews.

Вона спробувала відповісти на запитання журналістів, чому в місті не обмежили святкування з огляду на зростання захворюваності коронавірусом, і заявила, що міська влада не скасувала святкування Масляної, "щоб розрадити харків'ян”.

Масляна — таке свято, що люди все одно зберуться смажити млинці й куштувати чай, каву. Це по-перше. По-друге, це на вулиці. Ми подивилися, що це будуть морозні дні, а мороз не сприяє розповсюдженню цієї інфекції на вулиці. Ну і ми просили людей, щоб не скупчувалися, але ж ви розумієте, що не завжди так, як хочеться", - говорить Горбунова-Рубан.

Журналісти зазначають, що після святкувань пресслужба міської ради оприлюднила фотографії, на яких місцеві мешканці та мер під час святкування порушують дистанцію і не мають масок та засобів індивідуального захисту.

Заступниця міського голови каже, що COVID-19 має "важкі наслідки психологічного та психічного характеру”, і тому міській владі потрібно було "зробити щось таке, щоб люди змогли вийти на вулицю і поспілкуватися одне з одним, трішки побувати у святах".

Горбунова-Рубан під час спілкування із журналістами визнала, що саме влада міста відповідальна за організацію масових святкувань під час карантину та пандемії.

Враховуючи погодні умови, ми прийняли таке рішення, що можна вийти на вулицю і на морозі посвяткувати Масляну", — сказала чиновниця.

Нагадаємо, 14 березня лікар Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов повідомив, що реанімації міста повністю заповнені пацієнтами із COVID-19, і в міських медичних установах не вистачає ліжок для хворих COVID-19.

Він розповів, що коронавірус продовжує забирати життя харків'ян, і вчора, 13 березня від ускладнень помер лікар Дмитро Борисович Пеньков. Крім того, за словами Корсунова, у лікарнях Харкова зросла кількість молодих пацієнтів з тяжким перебігом коронавірусу.

Того ж дня Ігоря Терехова розкритикували за агітацію у Харкові під час загострення COVID-19. Секретар міської ради у розпал пандемії брав участь у масових святкуваннях.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53