UA | RU
18 лютого 2021, 13:49

"Голос" виступає за єдиний законопроєкт про легалізацію короткоствольної зброї

Фракція пропонує підготувати його на базі двох зареєстрованих
Фракція пропонує підготувати його на базі двох зареєстрованих
Фото з відкритих джерел

Фракція "Голос" висловлюється за підготовку єдиного законопроекту про легалізацію короткоствольної зброї на базі двох законопроектів, які планують розглянути в першому читанні на пленарному засіданні в четвер.

Про це сказав заступник голови фракції, секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Роман Костенко, передає RegioNews з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ми вважаємо (фракція "Голос" - ред), що обидва законопроекти необхідно повернути на повторне перше читання, допрацювати ... й вийти на єдиний законопроект, а потім проголосувати його в залі", - сказав Роман Костенко.

Костенко нагадав, що, згідно з основним законопроєктом про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї (№4335) володіти короткоствольною зброєю можуть громадяни з 28 років, в альтернативному (№4335-1) - з 25 років.

Але це не означає, що кожен може піти й купити, в обох законопроєктах є вимоги, що людина, яка купує зброю після настання 25 або 28 років, перед цим повинна вже володіти якоюсь зброєю - або гладкоствольною, або нарізною, - додав нардеп.

За його словами, згідно з основним законопроектом, забороняється носіння короткоствольної зброї, і воно визначатиметься іншими законами - "можна тільки тримати зброю вдома й використовувати її для самооборони". Костенко додав, що таку зброю можна буде також використовувати для навчань і спорту.

Він зазначив, що альтернативний законопроект пропонує дозволити громадянам носити короткоствольну зброю і застосовувати її відповідно до законодавства.

Як повідомлялося, "Слуги" провели у фракції голосування щодо розгляду закону про зброю. Розглядали два варіанти розвитку подій.

У той же час МВС і Нацполіція України підтримують закон про зброю, але проти обігу пістолетів, – повідомив Геращенко. За словами заступника глави МВС, у Президента така ж позиція.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...