UA | RU
29 січня 2021, 15:11

На виборах ректора НАУ переміг "ексрегіонал" і кум Табачника Луцький

Раніше він вже був проректором і першим проректором НАУ
Раніше він вже був проректором і першим проректором НАУ
Фото: із відкритих джерел

Колишній член Партії регіонів та кум ексміністра освіти Дмитра Табачника Максим Луцький переміг у першому турі на виборах ректора Національного авіаційного університету.

Про це повідомляється на сайту учбового закладу, передає RegioNews.

Загальна кількість виборців, внесених до списків, становила 2711 осіб, явка виборців склала - 2423 особи (89,3%)”, - йдеться в повідомленні.

Під час голосування Максим Луцький отримав 1733 голосів (63,9%). Його опонент Рімвідас Хращевський набрав 393 голоси (14,5%), ще один кандидат на посаду Павло Борсук отримав 161 голос (5,9%).

112 осіб (4,1%) не підтримали жодного кандидата. Голосувати могли всі наукові, науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники університету, структурних підрозділів НАУ, а також представники студентства та співробітників, обрані шляхом таємного голосування.

Довідка: Максим Луцький - нардеп 5 і 6 скликань від Партії регіонів. В 2011 році очолив комітету Ради з питань науки і освіти, він кум тодішнього міністра освіти Дмитра Табачника.

У 2014 році Луцький став проректором Національного авіаційного університету, був звільнений з посади наступного року новопризначеним в.о. ректора НАУ Рімвідасом Хращевським, проте згодом Луцького поновили на посаді. На парламентських виборах 2019 року Максим Луцький брав участь як кандидат по 222-му округу від ОПЗЖ.

Нагадаємо, раніше у Києві Служба безпеки України затримала одного з керівників приватного вишу на отриманні хабарів за вступ до закладу та легалізацію іноземців.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики