UA | RU
17 грудня 2020, 20:08

У фігуранта справи Шеремета Антоненка підозрюють коронавірус

У зв’язку із погіршенням стану здоров’я адвокати просять змінити для нього запобіжний захід
У зв’язку із погіршенням стану здоров’я адвокати просять змінити для нього запобіжний захід
Фото: із відкритих джерел

Адвокати підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка подали клопотання до Шевченківського районного суду Києва про зміну йому запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я та підозру на COVID-19.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає RegioNews.

Адвокати повідомили під час судового засідання, що самопочуття Андрія антоненка погіршилося і крім хронічних захворювань, у нього підозра на COVID-19, оскільки в одного із його адвокатів уже підтвердили цей діагноз, а другий перебуває на ізоляції та очікує на результати тесту.

Захист підозрюваного просить змінити йому запобіжний захід. Також за інформацією адвокатів, у корпусі СІЗО, де тримають Антоненка, у трьох осіб підтверджено діагноз COVID-19.

Суд визнав за можливе з урахуванням таких обставин розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу. Водночас прокурори заявили, що немає підстав для зміни запобіжного заходу, оскільки в СІЗО є медчастина та можливість лікування.

Розглядаючи клопотання, суд на прохання захисту допитав як свідка медика, який надав свідчення стосовно здоров'я Антоненка.

Лікар повідомив про оперативні втручання, які робили Антоненку, й зазначив, що COVID-19 може спричинити серйозні ускладнення і загрози його здоров'ю. Сам Антоненко дав дозвіл на розголошення в суді інформації про його здоров'я.

Згодом суд оголосив рішення і не задовольнив клопотання захисту Антоненка. Суд зобов'язав керівництво СІЗО забезпечити його право на належну медичну допомогу та забезпечити йому медичне обстеження і лікування.

Суд також надав згоду на його етапування до медичного закладу для надання медичної допомоги згідно з призначенням лікаря. Ухвала може бути оскаржена у Київському апеляційному суді.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 12 січня о 14:00.

Нагадаємо, суд продовжив підозрюваним у вбивстві Шеремета запобіжні заходи до 7 лютого, фігуранта справи Андрія Антоненка залишили під вартою.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики