UA | RU
01 грудня 2020, 17:43

Новий поворот у справі Микитася: заступника Єрмака Татарова звинуватили в корупції

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров може бути причетний до передачі хабара у справі квартир для Нацгвардії
Заступник голови Офісу президента Олег Татаров може бути причетний до передачі хабара у справі квартир для Нацгвардії
Фото: із відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро сьогодні, 1 грудня повідомило про чергову підозру колишньому власнику "Укрбуду" Максиму Микитасю, тепер його підозрюють у наданні хабаря у справі квартир для Нацгвардії. За даними ЗМі, до цієї справи також може бути причетний заступник голови Офісу президента Андрія Єрмака Олег Татаров.

Про це в Telegram повідомив журналіст і народний депутат VIII скликання Сергій Лещенко, а також пресслужба НАБУ, передає RegioNews.

Відомо, що Микитася підозрюють у наданні неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта.

Ще одним підозрюваним у справі є заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Вчора, 30 листопада, йому повідомили про підозру у отриманні неправомірної вигоди.

Колишній народний депутат, діючи у змові з експосадовцем державної компанії "Укрбуд”, домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних до експертизи таким чином, щоб різниця у ринковій вартості між ЖК на Печерську і на околиці Києва була мінімальною – 7 млн грн замість 81 млн грн. В обмін на це, посадовець ДНДЕКЦ отримав неправомірну вигоду у вигляді машиномісця ринковою вартістю 250 тис. грн”, - повідомили в НАБУ.

Сергій Лещенко також повідомив, що згідно із даними "Української правди", посередником у передачі хабара міг бути тодішній глава юридичного департаменту фірми-забудовника Микитася Олег Татаров, зараз він обіймає посаду заступника керівника Офісу президента.

За даними НАБУ, Микитась домовився з експертом ще на етапі розслідування, щоб сума збитків зменшилася з 81 млн грн до 7 млн грн. На той момент справу вела поліція, в рядах якої трудився експерт, і де широкі зв'язки мав Татаров”, - повідомив Лещенко.

Лещенко зазначив, що згідно із інформацією з сайту МВС, у директора ДНДЕКЦ є три заступники, однак лише в декларації заступника на ім'я Костянтин Дубонос є машиномісце, яке було придбане 2017 року. Сергій Лещенко припускає, що саме він фігурує в цій справі.

Нагадаємо, 14 травня Вищий антикорупційний суд відправив на цілодобовий домашній арешт ексдепутата і колишнього президента "Укрбуду" Максима Микитася, якого підозрюють у зловживаннях з квартирами для Нацгвардії.

Справа стосується угоди між МВС та "Укрбудом" про будівництво житлового комплексу у центрі Києва, згідно із якою, замість користування землею, МВС мало отримати 50 квартир та 30 паркомісць у цьому комплексі. У 2016 – 2017 роках "Укрбуд" уклав угоди вже із Нацгвардією про заміну нерухомості, однак Максим Микитась обміняв квартири в будинку в центрі Києва на квартири, які розташовані на околиці столиці. За даними слідства, різниця в ціні становила понад 81 мільйон гривень.

Також ми писали, НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова щодо можливої причетності до фальсифікації експертизи по справі Максима Микитася.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41
Росіяни атакували Берислав: постраждав чоловік
29 березня 2024, 11:37
Жителька Сумщини шпигувала за Силами оборони та наводила російські авіабомби
29 березня 2024, 11:22
Мобілізовувати ще 500 тисяч людей не треба, цифра зменшена, — Сирський
29 березня 2024, 11:01
На Запоріжжі внаслідок падіння уламків дрона поранено чоловіка
29 березня 2024, 10:43
Сирський прокоментував інформацію щодо планів росії наступати на Харків
29 березня 2024, 10:26
Ракети "Кинджал" збити не вдалося: на Львівщині пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури
29 березня 2024, 10:09