UA | RU
12 листопада 2020, 10:29

НАБУ завершило розслідування щодо хабаря ексголови Кіровоградської ОДА Балоня

Справу передали в суд
Справу передали в суд
Фото: з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування у справі колишнього голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня, якого декількома місяцями раніше затримали на отриманні хабаря.

Як передає RegioNews, про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

11 листопада НАБУ та САП відкрили підозрюваним, голові ОДА та його пособнику, матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії обох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Не дивлячись на те, що в повідомленні НАБУ не вказувалися прізвища фігурантів, виходячи з наявної інформації, мова йде про колишнього голову Кіровоградської області Андрія Балоня, якого звільнили на засіданні уряду 26 червня після того, як зловили на хабарі.

За даними слідства, навесні 2020 у голови ОДА виник злочинний умисел, направлений на одержання неправомірної вигоди від начальника головного управління одного з органів виконавчої влади в області", - розповіли в НАБУ.

Як повідомляється, чиновники в змові запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади у сфері дати їм хабар у 1,8 млн грн в обмін на те, що вони не будуть заважати його діяльності.

За інформацією слідства, перший транш у 100 000 грн чиновники ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другої - 250 000 грн вони були взяті на місці злочину.

Крім цього, під час слідчих дій за місцем роботи та проживання підозрюваних вилучено великі обсяги готівки невідомого походження - 4,5 млн грн, 320 000 доларів, 24 000 євро. На них накладено арешт.

Раніше повідомлялося, що Кабмін погодив звільнення Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської ОДА.

Читайте також: "У президента на мене була зібрана досить пухка папка": голова Кіровоградщини про співбесіду у Зеленського

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики