UA | RU
03 листопада 2020, 13:19

Суддя КСУ Сліденко пригрозив Зеленському війною у разі розпуску суду

Президент у своєму аудіозверненні "наговорив на 150 років тюрми"
Президент у своєму аудіозверненні "наговорив на 150 років тюрми"
Фото: з відкритих джерел

Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко, який був доповідачем у справі про скасування відповідальності чиновників за корупцію, вважає, що у своєму аудіозверненні до депутатів з фракції “Слуга народу” президент закликає до повалення державного ладу.

Як передає RegioNews, про це суддя КС Ігор Сліденко розповів у коментарі УНІАН із приводу звернення президента до фракції "Слуга народу".

Відповідаючи на запитання, як розвиватимуться події, якщо у ВР будуть 226 голосів для ухвалення президентського законопроєкту щодо припинення повноважень суддів КС, Сліденко сказав:

Я думаю, що далі - розпад України і війна, тому що, крім тих 226, ніхто це не визнає. Якщо будуть спроби силовим шляхом захопити Конституційний суд, маю на увазі будівлю суду, то це означатиме війну. Є політичні сили які ні за яких обставин не погодяться на такий розвиток подій, на узурпацію влади”.

На переконання Сліденка, у своєму аудіозверненні до депутатів з фракції "Слуга народу" Зеленський "наговорив собі на 150 років тюрми”.

Президент вголос закликає депутатів до повалення державного ладу. Це вже не вигадки РНБО, що Конституційний суд зазіхав на державний лад. Чим зазіхав? Що Конституційний суд скасував 366-1 статтю Кримінального кодексу і сказав, що її треба вдосконалити? Це навіть коментувати незручно”, - сказав Сліденко.

Також він заявив, що на нього тисли з Офісу президента, відтак 8 жовтня він написав заяву про відставку, але її ще не розглянули.

Нагадаємо, раніше Зеленський звернувся до "слуг": треба прийняти жорсткі рішення по КСУ.

Також повідомлялось, що суддів КСУ можуть позбавити фінансування на суму 109 млн грн.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...