UA | RU
16 жовтня 2020, 18:04

Справа на 8 млн грн: На Харківщині судитимуть податківців через службову недбалість

Податківці упустили факти порушення податкового законодавства у діяльності платника податків
Податківці упустили факти порушення податкового законодавства у діяльності платника податків
Фото: ДБР

Під суд підуть двоє головних державних ревізорів-інспекторів одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області, які підозрюються у службовій недбалості, що призвела до збитків обсягом понад 8 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, інформує RegioNews.

Зазначається, що до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох головних державних ревізорів-інспекторів одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області.

Слідство встановило, що наприкінці 2018 року інспектори проводили виїзну перевірку платника податків, який був залучений у злочинну схему щодо мінімізації податкових зобов’язань зі сплати податку на додану вартість та податку на прибуток при ввезенні і реалізації на території України товарів з Китайської Народної Республіки.

В ДБР повідомили, що під час перевірки, через недбале ставлення до своїх службових обов’язків, податківці упустили факти порушення податкового законодавства у діяльності платника податків та не відобразили їх у відповідному акті перевірки.

"Внаслідок цього до державного бюджету не було стягнуто кошти на загальну суму понад 8 мільйонів 141 тисячу гривень”, — зазначили в ДБР.

Повідомляється, що податківці обвинувачуються у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Наголошується, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, колишній директор лісгоспу на Харківщині піде під суд за завдання значних збитків державі.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики