UA | RU
08 вересня 2020, 10:02

Місцеві вибори: голоси українців рахуватимуть декілька днів

Найпесимістичніший сценарій підрахунку голосів – до середи після дня голосування
Найпесимістичніший сценарій підрахунку голосів – до середи після дня голосування
Фото: з відкритих джерел

Дільничні комісії довше проводитимуть підрахунок голосів на місцевих виборах, якщо в законодавстві не буде чіткої відповіді, які бюлетені дійсні, а які недійсні, то будуть дискусії. Дискусія щодо одного бюлетеня може тривати годинами.

Як передає RegioNews, про це повідомила в інтерв'ю "РБК-Україна" координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

За її словами, відкритість списків призводить до більш тривалого процесу підрахунку.

Як розповіла Айвазовська, територіальні виборчі комісії будуть математично обраховувати виборчу квоту та рейтингувати кандидатів у списку. Також можуть бути розроблені додаткові ІТ-інструменти для здійснення логічних перевірок.

Логічна перевірка мінімізує втрати. Ви вносите дані в протокол - і бачите, де у вас помилка. Якщо будуть ІТ-інструменти, то тривалість цього процесу буде значно менше, ніж при умовах виключно людського фактора, але багато залежить і від цифрової грамотності членів комісій", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялось, що три чверті українці (77%) планують взяти участь у місцевих виборах призначених на 25 жовтня 2020 року, тоді як 20% голосувати не будуть.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності