UA | RU
16 липня 2020, 11:45

Комітет вніс зміни до Постанови про укрупнення районів та рекомендував ВР до прийняття – Андрій Клочко

З урахуванням усіх пропозицій пропонується утворити 136 нових районів замість 490 нині існуючих
З урахуванням усіх пропозицій пропонується утворити 136 нових районів замість 490 нині існуючих

Профільний Комітет після тривалого та жвавого обговорення переглянув проєкт Постанови № 3650 про утворення та ліквідацію районів.

Передає RegioNews.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у середу, 15 липня.

Під час засідання Комітету, яке тривало майже 5 годин, усі присутні могли висловити свою позицію та внести відповідні пропозиції.

Як зазначив Голова Комітету Андрій Клочко, аби ніхто не зміг звинуватити Комітет у лобіюванні чиїхось інтересів, всі охочі могли долучитися до обговорення. Він нагадав, що цей проєкт Постанови вже не вперше переглядається Комітетом.

"Ніхто не може нас звинуватити в тому, що ми не відкриті та не чесні. Всі наші засідання транслюються наживо. Тому закиди наших політичних опонентів та деяких експертів в тому, що ми чиїсь прохання чи то побажання враховуємо, а чиїсь ні – це неправда. Всі, хто був присутній на засідання Комітету мав змогу, згідно з Регламентом, висловити позицію. Якщо вона була конструктивна – ми виносили її на голосування", – наголосив парламентар.

Він також зауважив, що цей документ є надважливим, адже без ухвалення нього до кінця поточної сесії, країна наступні п’ять років, після цих місцевих виборів, житиме в хаосі врядування.

Цього в жодному разі не можна допустити. Я розумію, що не можуть бути всі задоволені. Але ми маємо завершити цю реформу і провести вибори 25 жовтня на новій адміністративно-територіальній основі. Це мають розуміти всі, хто звинувачує нас в тому, що ми підриваємо реформу децентралізації", – закцентував Андрій Клочко.

За його словами, проєкт Постанови № 3650 з рекомендаціями Комітету від 15 липня внесена в Порядок денний засідання Верховної Ради 16 липня.

Нагадаємо, 1 липня Андрій Клочко заявив, що профільний комітет Верховної Ради підтримав постанову щодо утворення та ліквідації районів

Читайте також: Клочко Андрій. Керівник Житомирської обласної організації партії "Слуга народу”. Досьє

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...