UA | RU
30 червня 2020, 12:37

До Верховної Ради проходить чотири партії, лідирує "Слуга народу" – опитування

Партія Зеленського за два місяці втратила чверть голосів
Партія Зеленського за два місяці втратила чверть голосів
Фото: flickr

Якби дострокові вибори до парламенту відбулися наприкінці червня, бар'єр у 5% голосів виборців змогли б подолати чотири партії.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, передає RegioNews.

Найбільшу кількість голосів отримала б партія "Слуга народу", за неї готові проголосувати 30,3% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію буде голосувати.

В кінці квітня за "Слугу народу" планували голосувати 41,5% виборців.

"Опозиційна платформа - За життя" змогла б отримати 21,8% голосів виборців, у кінці квітня за неї були готові проголосувати 14,2%.

15,7% опитаних заявили про готовність підтримати партію "Європейська солідарність", у кінці квітня ця політсила мала рейтинг 13,9%.

За партію "Батьківщину" віддали б свої голоси 8,5% респондентів, наприкінці квітня за неї були готові проголосувати 7,0%.

У Центрі Разумкова зазначають, що опитування проводилося з 17 по 24 червня 2020 року методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів.

Було опитано 2017 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій.

Нагадаємо, у червні 38% опитаних українців схвалювали дії та заяви президента Володимира Зеленського, тоді як 45% - не схвалювали.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...