UA | RU
03 червня 2020, 14:58

САП і НАБУ завершили слідство у справі Гладковського

Його підозрюють у завданні збитків державі на 17,44 млн грн
Його підозрюють у завданні збитків державі на 17,44 млн грн
Фото: скріншот відео

У справі колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського антикорупційні органи завершили слідство.

Про це повідомляє пресслужба САП у Facebook, передає RegioNews.

Розслідування за підозрою колишнього першого заступника секретаря РНБО, ексзаступника міністра оборони та директора департаменту Міністерства оборони у завданні 17,44 млн грн збитків державі завершено", - йдеться у повідомленні.

Справа стосується включення до державного оборонного замовлення та подальшої закупівлі коштом державного бюджету вантажних автомобілів за завищеними цінами.

Колишнього заступника міністра оборони звинувачують в справі по розкраданню понад 58 млн грн під час закупівлі палива для потреб Міністерства оборони.

Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Також, колишньому посадовцю РНБО інкриміновано внесення недостовірних відомостей до декларації", - повідомляють в антикорупційній прокуратурі.

В пресслужбі зазначили, що досудове розслідування у справі завершене, матеріали кримінального провадження надано підозрюваним для ознайомлення.

Нагадаємо, у минулому році після журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Олега Гладковського (прізвище до 2014 року - Свинарчук). У жовтні чоловіка заарештували і випустили під заставу, нещодавно Гладковський домігся можливості виїжджати за межі області.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності