UA | RU
25 травня 2020, 14:36

В Україні створять запас засобів для боротьби з COVID-19

В лікарнях першої хвилі створять резерв засобів на три місяці
В лікарнях першої хвилі створять резерв засобів на три місяці
Фото: КМУ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді щодо медичних закупівель доручив сформувати в лікарнях запас засобів індивідуального захисту для боротьби із коронавірусом на три місяці.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає RegioNews.

За його словами, товари українського виробництва мають бути пріоритетом в держзакупівлях.

Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці. Хочемо зараз сформувати такий запас в лікарнях першої хвилі", - сказав Шмигаль.

Він також доручив Міністерству економіки надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків та обладнання. Прем'єр-міністр додав, що всі вимоги до виробників мають бути уніфіковані.

Денис Шмигаль також розпорядився організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в рамках програми, яку Кабінет Міністрів прийняв 6 травня, передбачено виділення близько 3 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту та лабораторного устаткування.

За словами степанова, 26 травня розпочнеться процедура закупівлі з використанням системи "ProZorro" за скороченою процедурою.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що в Україні може з'явитися окреме аграрне міністерство, а промисловий блок значно посилять.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики