UA | RU
22 травня 2020, 11:26

Україна передала Морському трибуналу ООН докази проти Росії

Рішення у справі щодо захоплення моряків і суден у Керченській протоці очікують у 2022 році
Рішення у справі щодо захоплення моряків і суден у Керченській протоці очікують у 2022 році
Фото: скрін відео

Україна підготувала для Міжнародного трибуналу ООН меморандум, пояснення із доказовими матеріалами проти Російської Федерації за Конвенцією ООН з морського права.

Справа стосується захоплення українських моряків і трьох українських суден Росією у Керченській протоці в листопаді 2019 року. Меморандум та супровідні матеріали будуть передані в оцифрованому вигляді.

Сьогодні, 22 травня під час онлайн-брифінгу міністра закордонних справ Дмитра Кулеби меморандум підписав заступник глави МЗС Євген Єнін, новий агент України у міжнародних справах проти Росії, пише RegioNews.

Ми передаємо нашу розгорнуту правову позицію на розгляд міжнародного трибуналу… Факти, зображення, докази і юридична позиція - все тут системно викладено", - заявив глава МЗС Дмитро Кулеба у коментарі до підписання меморандуму.

Dmytro Kuleba: "Ми прагнемо встановлення справедливості у справі щодо незаконного утримання наших моряків і суден, які...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Пʼятниця, 22 травня 2020 р.

Як пише видання "Європейська правда" з посиланням на власні джерела, остаточне рішення у справі очікується приблизно за два роки, тобто 2022 року.

Як відомо, перші слухання у "морській справі" розпочалися торік у листопаді.

Україна вимагає від РФ також виплати фінансової компенсації, сума якої не розголошується. Йдеться про декілька мільйонів, які діляться співмірними частинами на компенсації держави як власникові затриманих кораблів і морякам.

Онлайн-брифінг міністра закордонних справ Dmytro Kuleba щодо справи України проти РФ в Арбітражному Трибуналі.

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Четвер, 21 травня 2020 р.

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права 25 травня 2019 року на запит України зобов‘язав Росію негайно повернути під контроль України "Нікополь", "Бердянськ" і "Ян Капу" та 24 членів їхніх екіпажів.

7 вересня 2019 року моряків обміняли і повернули в Україну. 18 листопада Москва повернула Києву захоплені біля Керченської протоки українські кораблі.

.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики