UA | RU
21 травня 2020, 20:52

Справу "плівок Єрмака" вимагають повернути в НАБУ

Ще одна вимога - повернути попередню кваліфікацію справи
Ще одна вимога - повернути попередню кваліфікацію справи
Фото: скріншот відео

Адвокати народного депутата Гео Лероса із юридичної компанії "Міллер" вимагають від Офісу генерального прокурора повернути справу так званих "плівок Єрмака" із СБУ до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляється у Facebook юридичної компанії, передає RegioNews.

Вони нагадують, кримінальне провадження, яке було відкрите 30 березня, САП перекваліфікувала із статті про зловживання впливом на замах на шахрайство і передала до Нацполіції.

Адвокатами нашої компанії направлено скаргу до Офісу Генерального прокурора з вимогою повернути попередню правову кваліфікацію справи "Плівок Єрмака” та повернути справу до НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Серед причин такої вимоги адвокати зазначають, що за 18 днів, які пройшли з дня відкриття провадження НАБУ до її перекваліфікації неможливо було визначити, що йдеться саме про шахрайство, а не корупцію.

Також вони наголошують, що із відеозаписів та публічно доступних матеріалів випливає, що голові Офісу президента Андрію Єрмаку було відомо про діяльність його брата щодо "підбору персоналу” і що він нібито навіть отримав частину грошей від "кандидатів”.

То чи могли детективи НАБУ за 18 днів переконатись, що Андрій Єрмак не знав та не отримував грошей, щоб були наявні підстави для перекваліфікації? - звісно що ні", - стверджують в юридичній компанії.

Вони наголошують, що в завдання кримінального судочинства входить притягнення особи до відповідальності саме за той злочин, який вона вчинила, а не за якийсь інший.

Нагадаємо, 20 травня під час закритої пресконференції в Маріїнському парку президент України Володимир Зеленський заявив, що у справі так званих "плівок Єрмака" немає складу злочину.

20 травня під стінами обласних державних адміністрацій в різних регіонах представники партії "Національний Корпус” провели пікети та акції протесту з вимогою звільнення з посади керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави ОП Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади. Пізніше Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики