UA | RU
06 травня 2020, 20:34

Зеленський відповів відмовою на петицію про звільнення Єрмака

Петиція була розміщена 1 квітня і набрала необхідні 25 тисяч голосів
Петиція була розміщена 1 квітня і набрала необхідні 25 тисяч голосів
Фото: Facebook

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію № 22/091322-еп про звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Відповідь на петицію опублікована на офіційному інтернет-порталі президента України, передає RegioNews.

На думку Зеленського, підписаний Єрмаком 11 березня 2020 року у Мінську документ про створення консультативної ради із представниками тимчасово окупованих територій носить декларативний характер, не легітимізує суб’єктності ОРДЛО, а також не змінює статусу Росії у переговорному процесі в рамках ТКГ.

Протокол не є міжнародним договором, як це визначено в статті 2 Закону України "Про міжнародні договори України", відтак уповноваження на підписання робочого документа засідання ТКГ у Мінську 11 березня 2020 року не регламентовано законодавством”, - вважає Зеленський.

Відмову звільнити Андрія Єрмака Зеленський пояснює також і тим, що під час зустрічі 11 березня 2020 року було досягнуто домовленостей стосовно обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, а також одночасного відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду у населених пунктах Золоте і Щастя.
Він вважає, що ці заходи сприяють національним інтересам і безпеці України, а також захисту прав і свобод українських громадян.

Також зауважу, що згідно з Положенням про Офіс Президента України, керівник Офісу Президента України призначається на посаду на строк повноважень Президента України і звільняється з посади Президентом України (пункт 9)”, - додав він.

Зеленський також повідомив, що Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України здійснюють досудове розслідування з метою перевірки опублікованих у ЗМІ фактів.

Він пообіцяв проінформувати суспільство через ЗМІ про результати досудового розслідування.

Нагадаємо, 23 квітня петиція з вимогою звільнити главу Офісу президента Андрія Єрмака набрала більше 25 тисяч підписів, необхідних для її розгляду президентом Володимиром Зеленським.

6 травня журналістка та телеведуча Яніна Соколова у своєму youtube-каналі опублікувала ще один запис розмови Брата Андрія Єрмака Дениса із Дмитром Штанько, де вони обговорюють деталі процесу торгівлі державними посадами.

11 березня в ході переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовились про створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО і про створення органу, який зафіксує суб'єктність окремих районів Луганської та Донецької областей.

1 квітня на сайті Офісу президента України з'явилася петиція під назвою "Звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності голову Офісу президента Андрія Єрмака".

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики