UA | RU
08 квітня 2020, 17:09

Єрмаку заплатили за держпости близько $100 тисяч - фігурант плівок

Загалом від людей, які претендували на державні посади, для брата голови Офісу президента Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а сам Андрій Єрмак отримав 10 тисяч доларів
Загалом від людей, які претендували на державні посади, для брата голови Офісу президента Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а сам Андрій Єрмак отримав 10 тисяч доларів
Фото: скрін з відео

Як передає RegioNews, про це розказав фігурант скандальних відеозаписів з Єрмаком-молодшим Дмитро Штанько виданню Bihus.info.

"До сотні тисяч доларів було передано Денису (Єрмаку - ред.). Гроші передавалися Денису для того, щоб він – він не був посадовою особою – щоб він рухав проект. Чи була це неправомірна вигода – хай встановлюють слідчі", - розказав Штанько.

За його словами, суму Єрмак визначав "на око". "Якщо людина хоче бути в команді, хоче бути призначеною і має проект, вона має дати гроші, щоб підтвердити своє серйозне ставлення. А Денис далі звертається до Андрія. Принаймні перші рази так було. Денис доповідав йому при спілкуванні. Це було при мені, я це бачив, хто дзвонив. Йому не було сенсу скривати своє спілкування, він навпаки все це підносив постійно, що я поспілкувався з братом, з Андрієм. Судячи з риторики Дениса, перші 10 тисяч Андрій отримав. Це був перший кандидат, і я це чув особисто. Людина на Держгеокадастр. Я чув про це з розмови Дениса по телефону", - утончив Штанько.

За його словами, йдеться про Олександра Луцького який нібито заплатив 10 тисяч доларів за те, щоб бути призначеним на голову Держгеокадастру. Штанько підкреслив, що особисто писав йому розписку, але чому Луцького не призначили, йому не зрозуміло.

За словами Штанька та іншого фігуранта плівок, Сергія Шумського, Єрмак-молодший озвучив їм ідею шукати людей у владу ще на початку літа 2019 року, а йому нібито підкинув його брат, оскільки президентська програма "Ліфт" не працювала.

Як зазначили фігуранти, спочатку гроші брали нібито за проведення експертизи проектів, які подавали кандидати на посади. А, за словами Дениса Єрмака, це коштувало від 150-900 тисяч гривень. Згодом гроші почали брати вже за зустріч з Єрмаком.

Також Штанько розповів, що вони знаходили людей, читали їхні резюме, а з відібраними кандидатами проводив співбесіди Денис Єрмак. Якщо людина йому подобалась, то Єрмак нібито називав на око суму і цю суму кандидату потім озвучував Штанько. Якщо людина погоджувалась, то Штанько писав розписку, брав гроші і ніс їх Денису.

Зокрема, зізналися фігуранти, вони вели розмови з екснардепом Володимиром Купчаком, який хотів очолити "Енергоатом", але ніхто з тих людей, з ким вони контактували, не був призначений на посаду.

Водночас Штанько заперечив, що він вів записи розмов і звідки вони взялись, не знає.

Нагадаємо, також фігуранти скандальних відеозаписів з братом голови Офісу президента Денисом Єрмаком, Дмитро Штанько і Сергій Шумський, які також проводили співбесіди кандидатів на держпосади написали заяви в Національне антикорупційне бюро.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Ракетна атака на Київщину: в поліції розповіли про пошкодження
08 травня 2024, 19:54
В Україну намагалися ввезти контрабандне взуття на понад 1 млн грн
08 травня 2024, 19:39
У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання, – Арахамія
08 травня 2024, 19:18
Сили оборони знищили гармату "Гіацинт-Б", якою росіяни гатили по Харківщині
08 травня 2024, 19:05
Росіяни створюють нове угруповання військ на півночі Харківщини, – ОВА
08 травня 2024, 18:58
На Миколаївщині ексначальники Держгеокадастру "роздали" 20 гектарів землі
08 травня 2024, 18:27
На Херсонщині внаслідок нічного обстрілу загинула жінка, є поранені
08 травня 2024, 18:19
У Часовому Яру залишаються понад 600 людей, які відмовились від евакуації
08 травня 2024, 17:57
У реєстрі "Оберіг" будуть відомості про вручення повістки
08 травня 2024, 17:38
На Дніпропетровщині збили ворожу ракету: уламки спричинили загоряння
08 травня 2024, 17:31