UA | RU
01 квітня 2020, 11:13

Топ-5 кадрових провалів президента Зеленського

Однією з ключовим проблем влади є хаотична і непродумана кадрова політика. Нещодавні відставки кількох міністрів, які були призначені на свої посади місяць тому, також засвідчують той факт, що кадрова політика є непродуманою і ситуативною
Однією з ключовим проблем влади є хаотична і непродумана кадрова політика. Нещодавні відставки кількох міністрів, які були призначені на свої посади місяць тому, також засвідчують той факт, що кадрова політика є непродуманою і ситуативною
Фото: Facebook

Про це пише у своєму блозі політтехнолог та Катерина Одарченко, передає RegioNews.

За її словами, скандал навколо брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який отримував гроші за кадрові призначення на державні посади, також є показовим.

"Ігор Уманський приступив до роботи міністром фінансів 5 березня, а вже 30 березня був звільнений з цієї посади без пояснення причин і обґрунтування. Напевно, це абсолютний антирекорд тривалості роботи міністра українського уряду", - пише вона.

В час, коли оголошено карантин, призначають вже третього міністра охорони здоров’я, тому очевидно, що перед владою гостро стоїть проблема кадрової політики.

"Призначені главою держави влітку минулого року посадовці продемонстрували відсутність будь-яких результатів роботи. Для розвитку України немає ніякої користі від їхньої діяльності", - зазначає Одарченко.

Вона стверджує, що кадрова політика в Україні повністю провалена, оскільки люди, призначені на ключові посади, на мають необхідних компетенцій, і наводить цілу низку яскравих прикладів кадрових помилок.

Руслан Рябошапка за час своєї каденції на посаді Генерального прокурора не забезпечив обіцяних доказових розслідувань щодо корупціонерів для передачі справ до суду. У результаті обіцянки про те, що весна прийде і корупціонери будуть ув’язнені, залишилися гучними прокламаціями. Рябошапка також обіцяв реформувати прокуратуру, однак не зроблено абсолютно нічого.

Колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук обіцяв впродовж 5 років збільшити ВВП країни на 40% і залучити 50 млрд доларів зовнішніх інвестицій, але не зміг навіть забезпечити банальні надходження до Державного бюджету 2019 року. В результаті дефіцит становив понад 50 млрд грн. Він і міністри його уряду показали себе чемпіонами з професійної некомпетентності.

Серед "здобутків" уряду Гончарука – значний спад в економіці, підсаджування на "фінансову голку", яку дехто вважає фінансовою пірамідою ОВДП, нульова готовність запобіганню і протистоянню епідемії коронавірусу, неспроможність прогнозувати розвиток подій навіть на короткостроковому горизонті.

Колишній керівник Офісу президента України Андрій Богдан не лише зібрав на себе і був безпосереднім учасником всіх найгучніших політичних скандалів, а й став генератором більшості з них.

Наприклад, незграбна спроба звільнити мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА в липні 2019 року виявилися настільки юридично безграмотною, що завдала непоправних репутаційних втрат дипломованому юристу Богдану.

Екс-міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька просто не впоралася зі своїм обов’язком як керівника системи охорони здоров’я з організації протидії епідемії коронавірусу. Замість рішучих і професійних дій керівника ми бачили незграбний піар типу самоізоляції в Санжарах.

Колишній голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов був призначений Володимиром Зеленським. Перший керівник КОДА за каденції нинішнього глави держави Михайло Бно-Айріян за час свого перебування на посаді пальцем об палець не вдарив і пішов, тому, що йому просто набридло.

Олексій Чернишов теж нічого не робив, але використовував час продуктивніше: став людиною відомого бізнесмена Ігоря Коломойського. І потім, за квотою Єрмака-Коломойського був призначений до уряду Дениса Шмигаля на посаду міністра розвитку громад та територій.

На думку Катерини Одарченко, цих прикладів достатньо для висновку, що кадрова політика в режимі ручного ситуативного управління не може принести жодних якісних результатів.

Без інституційного розвитку політичного середовища країни і відповідальної кадрової політики ситуація не зміниться на краще, вважає вона.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Придавив спиляний ясень: на Запоріжжі під час незаконної вирубки дерев загинув чоловік
27 квітня 2024, 03:42
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38