UA | RU
02 березня 2020, 14:33

На утримання мостів у Миколаєві планують витратити 8 млн грн

Департамент ЖКГ має намір витратити 8 млн 30 тисяч грн на утримання мостів в Миколаєві
Департамент ЖКГ має намір витратити 8 млн 30 тисяч грн на утримання мостів в Миколаєві
Фото: Мой город

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Мой город.

Так, департамент ЖКГ Миколаївської міськради оголосив тендер на утримання Південнобузького (Варварівського) та Інгульського мостів, Аляудської переправи, причалу на каботажному молі, Інгульського пішохідного мосту до 15 грудня поточного року. Орієнтовна вартість робіт складає 8 млн 30 тисяч грн.

Бажаючі взяти участь у торгах можуть подавати свої тендерні пропозиції у системі публічних закупівель "Прозорро" до 30 березня. Сам аукціон відбудеться 5 травня.

Згідно технагляду, підрядник повинен перевіряти стан Варварівського мосту для розведення та зведення, щодня проводити технічне обслуговування робочих поверхонь; механізмів кріплення, електричних кабельних трас та пускорегулювальної електроапаратури, різьбової поверхні силових гвинтів; перевіряти стан болтів сполук розвідного прогону. Крім іншогозапланована щорічна перевірка опори заземлюючих пристроїв, стану ізоляції електрообладнання розвідного прогону.

Що стосується Інгульського мосту, то перевіряється його робочий стан для розведення та зведення. Також проводитися технічне обслуговування. Щоквартально повинен проводитися планово-поточний ремонт ущільнення штоків і контрштоків; перевірятися робота запобіжних клапанів на гідроциліндрах, наявність зазору між корпусами підшипників, стан заземлюючих пристроїв. Крім цього, підрядник повинен прибирати тротуари, очищати пішохідну частину мосту від пилу, сухого сміття, а також забезпечувати охорону об'єкта.

На Аляудській переправі підрядник повинен щодня перевіряти його конструкції, ремонтувати його елементи, а також охороняти.

Також підрядник повинен перевіряти стан конструкцій і кріплень з берегової частини Інгульського моста, ремонтувати його елементи огорожі, перила, а також за необхідності відкачувати воду з понтонів.

Разом з тим потрібно перевіряти стан конструкцій причалу на Каботажному молі, ремонтувати його огорожі, перила, а також охороняти.

Раніше повідомлялося, що частина пішохідного понтонного мосту через річку Інгул звалилася 24 лютого під час сильного вітру. Хоча там встановили загородження і табличку, там лазять діти.

Після чого міський голова Олександр Сєнкевич повідомив, що на відновлення зруйнованого понтонного мосту піде не менше місяця.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15