UA | RU
13 березня 2020, 12:48

Львівська облрада вважає передчасним створення нових ОТГ

Депутати просять не допустити розподілу Львівської області
Депутати просять не допустити розподілу Львівської області
Фото із сайту Львівської ОР

Учора, 12 березня, депутатський корпус обласної ради прийняв звернення до Кабінету Міністрів України щодо формування адміністративно-територіального устрою Львівської області, інформує RegioNews посилаючись на пресслужбу.

В області виникло багато запитань щодо формування перспективного плану територій громад та завершення процесу децентралізації.

"Подальший успішний розвиток України залежить від якості проведених реформ, у тому числі й адміністративно-територіальної. Проте така реформа має реалізовуватися на основі всебічних, економічно обґрунтованих розрахунків, з урахуванням історичних, ментальних, соціальних та культурних чинників", - йдеться у зверненні.

Обласна рада підтримує уже створені та успішно діючі спроможні територіальні громади Львівщини, однак, беручи до уваги конфліктні та проблемні ситуації в багатьох районах області, зокрема у місті Львові, питання залишається не врегульованим.

"Вважаємо, що передчасним є створення нових об’єднаних територіальних громад із населенням у 2 – 4 тисячі мешканців. Задля запобігання виникненню неузгоджених ситуацій між громадами, просимо не допустити розподілу Львівської області", – йдеться у зверненні.

Як раніше повідомлялося, 3 березня у Львові протестували проти формування ОТГ, люди вимагали повернути Перспективний план формування територій у Львівській області на доопрацювання.

Голова облдержадміністації Максим Козицький запевнив присутніх, що Львівщина формуватиме ОТГ за принципом спроможності громади. Представникам ОТГ він запропонували написати пропозиції та зауваження щодо формування територій.

Нагадаємо, додаткових 5 мільйонів виділили на боротьбу з коронавірусом на Львівщині під час сесійного засідання облади. За ці кошти придбають обладнання для інфекційної лікарні.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики