UA | RU
25 серпня 2020, 16:59

Стало відомо, як навчатимуться школярі з вересня на Житомирщині

З місцевого бюджету виділили 4 млн 671,7 тис. грн на захисні засоби
З місцевого бюджету виділили 4 млн 671,7 тис. грн на захисні засоби
Рixabay

У Житомирській міській ОТГ затвердили Регламент роботи закладів загальної середньої освіти в умовах адаптивного карантину.

Як передає Regionews, про це йдеться у повідомленні пресслужби Житомирської міськради.

Регламент затвердили сьогодні під час засідання виконкому. Передбачається, що 1-5 класи навчатимуться у звичайному режимі, а 6-11 класи – за технологіями змішаного та дистанційного навчання.

У деяких закладах змішана система передбачатиме відвідування "тиждень через тиждень" – по черзі з дистанційним навчанням. Низка шкіл обрали графік "день через день".

"Також у змішаній системі навчання можливий різний графік: хтось приходитиме до школи о 8:00, а хтось — о 12:00. Це залежатиме від наповненості класів, шкіл, площі приміщень", — пояснила заступник директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

З місцевого бюджету виділили 4 млн 671, 7 тис. грн на закупівлю антисептиків для рук і поверхонь, сенсорні дозатори, безконтактні термометри, паперові рушники та інше приладдя.

"Усі ми розуміємо, що вірус нікуди не дівся, але потрібно 1 вересня відкривати школи. І наше завдання — щоб діти почали навчання саме в школі, а не дистанційно", — заявив міський голова Сергій Сухомлин.

Раніше повідомлялося, що на Житомирщині через коронавірус закрили на карантин дитсадок.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності