UA | RU
13 липня 2020, 21:28

Справа Гандзюк ймовірно потрапить до суду в кінці липня

Суд обмежив можливість адвокатам підозрюваних ознайомлюватися з матеріалами справи до 24 липня
Суд обмежив можливість адвокатам підозрюваних ознайомлюватися з матеріалами справи до 24 липня
Фото: Улюблений Херсон

Печерський районний суд Києва обмежив до 24 липня можливість ознайомлення з матеріалами кримінальної справи адвокатам підозрюваних в організації та замовленні нападу на Гандзюк — Олексія Левіна та Владислава Мангера. Це значить, що, ймовірно, справа опиниться у суді вже цього місяця.

Про це у коментарі hromadske повідомив прокурор у справі Андрій Синюк та адвокати підозрюваних Максим Стригун та Дмитро Ільченко, пише RegioNews.

Прокурор Андрій Синюк звернувся до суду з відповідним клопотанням, наголошуючи на тому, що захист зловживає своїм правом на ознайомлення з документами. За його словами, ознайомлення тривало з 24 квітня по 11 червня та з 24 червня по сьогоднішній день.

Переважна більшість представників сторони захисту ігнорує цю процедуру. А оскільки ознайомлення не є обов’язком сторони захисту, а її правом, суд встановив, що сторона захисту своїм правом зловживає і таким чином затягує момент передачі кримінального провадження до суду. Тож, після 24 липня ми можемо складати обвинувальний акт, вручати його сторонам і скеровувати кримінальне провадження до суду", — розповів Андрій Синюк.

Він додав, що, ймовірно, вже цього місяця справа опиниться в суді. Втім питання підсудності наразі ще вирішується, оскільки слідство чітко не зазначає, де відбувалося ймовірне спілкування Мангера і Левіна щодо Катерини Гандзюк.

Адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко у коментарі hromadske повідомив, що рішенням суду вони задоволені, оскільки, за його словами, це дає підстави вважати будь-який вирок суду неправомірним та звертатися до Європейського суду з прав людини.

У матеріалах справи наявно 10 тисяч фото і 200 годин відео. Тобто, на думку суду, адвокати мають переглядати це відео 24 години на добу, щоб встигнути до 24.07. Але, насправді, я вдячний суду за таке рішення, оскільки сьогодні суд вже завідомо визнав будь-який вирок Мангеру незаконним", — сказав Дмитро Ільченко та додав, що вони не затягували процес ознайомлення, а знайомилися у своєму темпі.

Адвокат підозрюваного Олексія Левін Максим Стригун наголосив на тому, що він не ознайомлювався з матеріалами через коронавірус та додав, що, на його думку, суд не мав права обмежувати захисників.

Водночас, за словами прокурора Синюка, підозрювані у справі підписали документ про ознайомлення з матеріалами: Мангер — з усіма томами, Левін — лише з 50-ма без додаткових.

Нагадаємо, 27 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера і помічника депутата облради Олексія Левіна.

Однак активісти розкритикували завершення досудового розслідування в справі про напад на Гандзюк, заявивши, що до кінця розслідування ще три місяці, а "ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера".

У результаті досудове розслідування у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк поновили та продовжили до 29 липня.

За версією слідства, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер разом з Левіним замовили завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що спричинило її смерть.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Скандальний полтавський священник Дедюхін розізлив українців "жартом" про обстріл Харкова
23 квітня 2024, 15:34
Росія обстріляла приватний сектор Харкова: є пошкодження
23 квітня 2024, 15:18
У Полтаві пролунали вибухи – ворог запустив ракети
23 квітня 2024, 15:08
Ракетний удар по Дніпропетровщині: після атаки почалися пожежі, є поранені
23 квітня 2024, 14:47
У Харкові чоловік влаштував стрілянину на вулиці та поранив трьох людей
23 квітня 2024, 14:47
У Миколаєві у дворі багатоповерхівки вибухнула граната: є поранений
23 квітня 2024, 14:20
Російські війська атакують Харків: у місті чутно вибухи
23 квітня 2024, 14:13
Чоловік, який помер дорогою в навчальний центр на Закарпатті, був визнаний придатним до служби
23 квітня 2024, 14:08
Війська РФ вдарили по Костянтинівці авіабомбою, є поранені
23 квітня 2024, 13:49
Оновлення даних за 60 днів: аналітики спрогнозували, чи встигнуть ТЦК
23 квітня 2024, 13:33