UA | RU
28 жовтня 2021, 12:34

Тимчасова влада Харкова готує масові фальсифікації з голосуючими вдома, - заява команди Михайла Добкіна

Чинна міська влада Харкова готує масові фальсифікації з голосуванням за місцем проживання на користь в.о. мера Ігоря Терехова на майбутніх виборах міського голови 31 жовтня

Про це йдеться в заяві громадської організації "Наш Дім – Харків", лідером якої є кандидат у мери Харкова Михайло Добкін, оприлюдненій на офіційному сайті організації.

У ГО "Наш Дім - Харків" заявляють, що мають інформацію про те, що "керівництво харківських медустанов отримало вказівку збільшити кількість голосуючих вдома шляхом видачі медичних довідок без урахування реальної тяжкості захворювання і здатності самостійно пересуватися, що буде підтверджуватися де-факто фальшивими довідками. Більш того, видавати такі довідки будуть виключно тим, хто віддасть свій голос за Ігоря Терехова".

"Разом з тим, членам дільничних виборчих комісій, що забезпечує голосування вдома, доручено зробити обов'язковий обхід і проконтролювати голосування виборців, які в електронній базі штабу Ігоря Терехова числяться як його прихильники", - йдеться в заяві.

"За наявною у нас інформацією, це ті дані, які були отримані в результаті збору даних для оформлення "Картки харків'янина" і в багатьох випадках незаконним чином", – зазначили в команді ГО "Наш Дім – Харків".

У заяві також зазначили, що у всіх 605 дільничних виборчих комісіях у Харкові найбільшу кількість керівних посад серед кандидатів отримав Ігор Терехов, що може свідчити про управління виборчим процесом у ручному режимі.

"Команда" Наш Дім - Харків "заявляє, що таким чином чинною владою готується план фальсифікацій по кожній виборчій дільниці. Використання такої виборчої "сітки" істотно вплине на результат виборів, тому що готується "скупка" 20 тисяч голосів", – заявила команда Михайла Добкіна.

Зазначимо, що згідно з Виборчим кодексом України, виборець не пізніше 20:00 п'ятниці 29 жовтня має подати до дільничної виборчої комісії власноруч написану заяву з проханням проголосувати за місцем перебування (вдома), довідку з медзакладу про стан здоров'я або перебування на самоізоляції через COVID-19. У заяві обов'язково вказується ПІБ, адреса перебування в день голосування та контактний номер телефону виборця. Така заява подається особисто, поштою або через інших осіб.

Нагадаємо, раніше політолог Віктор Бобиренко заявив, що не виключає можливої фальсифікації результатів виборів. "Виборчі комісії, за великим рахунком, будуть лояльні до Терехова. Тому що вони формуються з бюджетників. Хоча, думаю, що добкінці (представники кандидата в мери Харкова Михайла Добкіна - ред.) їх обсядуть, і будуть намагатися не дати сфальсифікувати вибори. Твердо і явно фальсифікувати вибори ніхто не буде. Це будуть робити м'яко, щоб не злити спостерігачів", - заявив експерт.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності