UA | RU
25 жовтня 2021, 18:10

Ігор Терехов зізнався, що з весни 2014 року регулярно спілкується з Аваковим

В.о. харківського міського голови Ігор Терехов, працюючи в команді Геннадія Кернеса, регулярно спілкувався з ексглавою МВС Арсеном Аваковим, починаючи з весни 2014 року, попри його конфлікт з Кернесом

Про це Терехов розповів в інтерв'ю шеф-редактору видання "Лівий берег" Соні Кошкіній.

За словами Терехова, він чотири роки працював у команді Арсена Авакова, коли той був губернатором Харківської області, але з 2010 року, коли Кернес переміг на виборах мера у Авакова, перейшов на роботу в команду Кернеса.

"Коли Аваков був в еміграції (у 2012 році Аваков був змушений переїхати жити в Італію) я з ним не спілкувався. Ми довгий час не спілкувалися, перша комунікація була, коли тут (у Харкові, - ред.) все палало, коли на площі були "майдани" і коли був штурм обласної державної адміністрації, і тоді було перше спілкування. Воно було дуже коротке через телефон", - розповів Терехов.

На уточнююче запитання Кошкіної, чи був у цей час Аваков вже міністром внутрішніх справ, Терехов відповів: "Так, точно, він вже був міністром". "Тоді був штурм, все було не дуже добре, все було дуже напружено, і ми ходили по дуже тонкій грані", - додав Терехов.

Також він зазначив, що намагався помирити Кернеса і Авакова ще у 2010 році. "Була спроба примирення дуже давно, напередодні фактично виборів мера, коли вирішувалося, хто йде, а хто не йде... але вона не увінчалася успіхом - вони ще більше посварилися", - сказав Терехов.

Нагадаємо, зараз Терехов є тимчасово виконуючим обов'язки мера Харкова і кандидатом на посаду міського голови на дострокових виборах 31 жовтня. За інформацією експертів і низки харківських міських депутатів, за допомогою Терехова Аваков повернув свій вплив на Харків після того, як Кернес захворів і був відправлений на лікування в берлінську клініку "Шаріте".

Напередодні було опубліковано журналістське розслідування проєкту "Ціна питання", згідно з яким Аваков, разом з олігархом Павлом Фуксом і п'ятим президентом Петром Порошенком, є тією людиною, яка управляє в.о. мера Харкова Ігорем Тереховим. З Аваковим Терехова, як стверджують журналісти, об'єднує і спільний бізнес.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Полтавщині лунатимуть постріли: цивільних просять зберігати спокій
02 травня 2024, 12:38
Перший Саміт миру для України розпочне майбутній мирний процес — ОП
02 травня 2024, 12:19
Внаслідок ракетного удару по Одесі пошкоджена пожежна частина
02 травня 2024, 12:07
Смертельна ДТП на Київщині: двоє загиблих та троє постраждалих
02 травня 2024, 11:44
На Великдень на Запоріжжі посилять заходи безпеки: що потрібно знати
02 травня 2024, 11:41
У Харкові пролунали вибухи: росіяни атакують область КАБами
02 травня 2024, 11:24
Обстріли Донеччини: росіяни вбили 4 та поранили 8 мирних мешканців
02 травня 2024, 11:16
На Харківщині трактор підірвався на міні, в інший – влетів дрон
02 травня 2024, 10:57
На Миколаївщині уламки збитої ракети Х-59 пошкодили транспортну інфраструктуру
02 травня 2024, 10:26
Транспортний колапс: у Чернігові на маршрути не вийшли автобуси
02 травня 2024, 09:58