UA | RU
22 серпня 2021, 14:06

Михайло Добкін про флагшток, що впав: Я категорично проти гігантоманії

Гроші з держбюджету, які сьогодні витрачаються на встановлення гігантських флагштоків у кожній області, можна було б використати на будівництво соціальної інфраструктури

Про це лідер ГО "Наш Дім - Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін заявив під час зустрічі з харків'янами в одному з "ДОБКІН ХАБів".

Зокрема, коментуючи новину про те, що в Херсоні впав величезний флагшток, Михайло Добкін зазначив, що він "категорично проти гігантоманії". "На встановлення флагштоків до Дня Незалежності в Україні виділили приблизно 200 млн гривень. У масштабах країни - це не така вже велика сума, але за ці гроші можна побудувати нову школу з фундаментом, дахом і всім необхідним всередині", - зазначив лідер ГО "Наш Дім – Харків", додавши, що не пам'ятає, коли в Харкові після його каденції відкривали школу, побудовану з нуля.

"Кожен харків'янин, знає, що якщо проїжджати від Сумської в бік проспекту Науки то, не доїжджаючи до Медичного університету стоїть флагшток. Він досить великий, ми його побудували колись до 23 серпня. У Харкові це День міста, а на державному рівні День Державного Прапора. Там проходили всі урочистості, пов'язані з прапором, там стояла почесна варта і так далі", - розповів Михайло Добкін.

"Цей флагшток не маленький, він великий. Новий буде максимум на 10-20 метрів більше, я думаю це явно не коштує 25 млн грн, які на нього витратять. За ці гроші я б повністю відремонтував 5-7 дахів у великих багатоквартирних будинках, і вирішив би проблеми величезної кількості людей, не вбиваючи всередині себе любов до свята Державного Прапора. Я вважаю, що дахи важливіші", - підсумував Михайло Добкін.

Нагадаємо, до 30-річчя Незалежності у всіх областях України за прикладом Києва встановлюють величезні флагштоки для державних прапорів. 20 серпня у Херсоні впав найбільший флагшток області, на який було витрачено 8 млн грн.

Раніше Михайло Добкін заявляв, що готовий відстоювати в Києві інтереси Харкова і харків'ян. "Моє прізвище в Києві добре знають, воно не всім подобається, але зі мною там рахуються. І якщо я буду наділений повноваженнями від імені харків'ян, моя сила і вплив на них помножитися рівно на 1,5 млн., на кількість жителів Харкова. Я з них не злізу з багатьох серйозних структурних питань", - заявив лідер ГО "Наш Дім – Харків".




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Прикордонники знищили ворожу гармату "Рапіра” на Харківському напрямку: відео
29 березня 2024, 02:05
В Україну ввозили прекурсори під виглядом прального порошку
29 березня 2024, 01:20
У Вінниці судитимуть шахраїв, які за ​​50 тисяч доларів обіцяли посаду ректора одного з університетів
29 березня 2024, 00:36
На Житомирщині подружжя забило ножем приятеля до смерті
29 березня 2024, 00:04
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49
Ворог атакує Україну дронами: які області в небезпеці
28 березня 2024, 21:35
Житель Закарпаття побив до реанімації колишню дружину, його затримали
28 березня 2024, 21:25