UA | RU
04 липня 2021, 16:23

Влада Харкова незаконно демонтує зовнішню рекламу Михайла Добкіна

Харківська влада проводить незаконний демонтаж конструкцій із зовнішньою рекламою газети "Время Добкина" і харківського міського голови в 2006-2010 роках Михайла Добкіна, який є головним конкурентом в.о. мера Харкова Ігоря Терехова на майбутніх мерських виборах

Про це йдеться в заяві громадської організації "Наш Дім - Харків", лідером якої є Михайло Добкін.

"У неділю, 4 липня, комунальні служби Харкова почали масово демонтувати рекламні конструкції з рекламою газети "Время Добкина" і Михайла Добкіна – головного конкурента Ігоря Терехова на майбутніх мерських виборах", - йдеться в заяві.

Команда громадської організації "Наш Дім - Харків", лідером якої є Михайло Добкін, вважає, що "міська влада використовує таким чином адміністративний ресурс і пішла на крайні заходи – незаконний вибірковий демонтаж рекламних конструкцій зі своїм основним конкурентом на майбутніх виборах міського голови Харкова".

"Ці рекламні носії не дають спокою Ігорю Терехову ще з весни. У квітні він намагався різними методами і способами позбавити можливості Михайла Добкіна розміщувати рекламу на білбордах. Рекламні компанії, з якими у ГО "Наш Дім – Харків" були укладені договори на розміщення зовнішньої реклами, змушені були судитися з Харківською міськрадою, щоб відстояти законне право на розміщення рекламних носіїв, які намагалися демонтувати під будь-яким приводом, при цьому частину судів підприємці виграли", – заявляють в ГО "Наш Дім - Харків".

Сам Михайло Добкін так прокоментував ситуацію: "Боягузливе і знахабніле непорозуміння, що тимчасово займає місце в керівництві Харкова, у вихідний день вигнало комунальників зрізати мої рекламні борди. Навіть охорону з націоналістів привели. Поліція мабуть охороняє ті рекламні конструкції, де є прізвище фаворита глави МВС".

"Більш того, команді "Наш Дім – Харків" стало відомо, що комунальні служби міста мають намір демонтувати близько 30 білбордів з рекламою Михайла Добкіна і газети "Время Добкина" в найближчі дні. Постійне використання адмінресурсу і залучення різних структур для отримання власної вигоди і піару стають для в.о. мера Харкова нормою. У хід йдуть незаконні методи, такі як тиск на підприємців, які розміщують рекламу політичних опонентів в.о. мера", – зазначають у громадській організації.

"Наш Дім - Харків" розцінює дані дії як незаконні і такі, які спрямовані на банальний переділ ринку реклами в Харкові під "своїх".

Нагадаємо, 31 жовтня в Харкові відбудуться дострокові вибори харківського міського голови. В.о. мера Ігор Терехов вже кілька місяців веде активну рекламну кампанію. У той же час, раніше Михайло Добкін заявляв, що компанії, у яких він намагався розмістити свої білборди, піддаються тиску з боку міської влади. "Компанії піддаються тиску, конструкції намагаються знести. Ми судимося, ми виграли два суди. Я думаю, що ми їх відстоїмо, але ви ж бачите, що рекламних конструкцій сьогодні в Харкові в 10 або 20 разів менше, ніж у влади, яка розміщується безкоштовно", – сказав Михайло Добкін.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
До Польщі за 16 тисяч доларів: на Дніпропетровщині викрили переправників ухилянтів
23 квітня 2024, 13:15
У Дніпрі та Запоріжжі пролунали вибухи
23 квітня 2024, 12:57
На Донеччині обмежили подачу води: коли відновлять водопостачання
23 квітня 2024, 12:54
Зупинення прийому документів для чоловіків призовного віку за кордоном: у МЗС дали коментар
23 квітня 2024, 12:46
Росія атакувала Берислав безпілотниками, постраждав чоловік
23 квітня 2024, 12:20
У Києві не відкриватимуть пляжний сезон
23 квітня 2024, 12:10
На Закарпатті дорогою до навчального центру помер мобілізований: що відомо
23 квітня 2024, 11:54
На Херсонщині окупанти били по цивільній інфраструктурі: 2 людини загинули, 6 поранені
23 квітня 2024, 11:21
Рада планує звільнити відразу сімох членів Рахункової палати, – нардеп
23 квітня 2024, 11:19
Вбивство поліцейського на Вінниччині: нападники перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів
23 квітня 2024, 10:58