UA | RU
30 червня 2021, 14:54

Аваков і Порошенко в Харкові об'єдналися для просування Терехова в мери - Добкін

Сьогодні в Харкові Арсен Аваков і Петро Порошенко об'єдналися навколо однієї мети - просування в мери Ігоря Терехова

Про це розповів міський голова Харкова (2006-2010), лідер ГО "Наш Дім - Харків" Михайло Добкін в інтерв'ю авторської програми "Смотрящие" на телеканалі "НАШ".

"Після смерті Геннадія Кернеса у Харкова вкрали право керувати, вкрали стиль керівництва і досягнення, які були. І сьогодні розповідають, що вони єдині ексклюзивні продовжувачі всього. При цьому нічого свого немає. Навіть рейтинг, який сьогодні є - він чужий, він Кернеса", - розповів політик, маючи на увазі Ігоря Терехова, який сьогодні є тимчасовим керівником Харкова.

При цьому він зазначив, що це все, насправді, мішура, оскільки знайомий з ситуацією зсередини. "Там замість одного "продовжувача" вийшов колективний "продовжувач". Серед них, в тому числі, і Арсен Аваков, який ніколи не був партнером Кернеса. Він близько не підпускав людей Авакова до міста. Аваков Харків своїм при Кернесі не вважав. Хоча він багато років провчився, пропрацював у цьому місті. Раніше ніхто і ніколи не говорив, що Харків – це вотчина Авакова. А зараз – це вотчина Авакова", - розповів Добкін, додавши, що мова ще й про Петра Порошенка.

Відповідаючи на питання про те, що це можливо пов'язано з ще одним Харківським політиком – Юлією Світличною, Добкін зазначив: "Не треба відносити до Порошенка Юлію Світличну. На сьогоднішній момент Світлична - це Світлична, а "ЄС" – це "ЄС". Світлична набрала голосів у Харківській області вдвічі більше, ніж "ЄС". І вона набрала під своє ім'я. А Порошенко - політичний карлик у Харкові".

Разом з тим, Добкін зазначив, що незважаючи на це, у фракції "ЄС" в міськраді шість депутатів і три постійні комісії. Більш того, за його словами, "всі політтехнологи, вся команда, яка вибудовувала сітку Сергію Березенку – вони всі сьогодні працюють в штабі мого головного опонента, сплітаючись в зміїному оргазмі з людьми Авакова".

"Тому Аваков сьогодні дорівнює Порошенку в Харкові, що дуже смішно, враховуючи те, як вони розлучилися в 2019 році", - підсумував Михайло Добкін.

Нагадаємо, у Харкові 31 жовтня пройдуть позачергові вибори міського голови. Вони були призначені Верховною Радою в березні, після того як в грудні 2020 року в берлінській клініці "Шаріте" помер мер Харкова Геннадій Кернес.

В даний час обов'язки мера Харкова виконує Ігор Терехов, який кілька разів підтвердив, що має давні зв'язки з Арсеном Аваковим. До 2010 року Терехов працював заступником губернатора Харківщини Авакова, а будучи заступником Кернеса виконував роль комунікатора з Аваковим.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Масований обстріл: у Хмельницькій області пошкоджено будинки та дитячий табір
29 березня 2024, 13:29
На Хмельниччині працівниця банку привласнила 8 млн гривень виплат родичам загиблих військових
29 березня 2024, 13:26
Україна повернула з окупації ще трьох дітей
29 березня 2024, 13:12
Зеленський провів перше засідання РНБО в оновленому складі: названо пріоритетні завдання
29 березня 2024, 13:04
На Дніпропетровщині ворожий дрон влучив в авто: є загиблий
29 березня 2024, 12:59
Житель Чернігівщини надавав окупантам інформацію про учасників АТО
29 березня 2024, 12:43
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41