UA | RU
29 червня 2021, 13:34

Михайло Добкін: Ми з Кернесом реформували ЖКГ, але зараз без контролю починаються збої

Система роботи ЖКГ, налагоджена в Харкові під час керівництва містом Михайлом Добкіним і Геннадієм Кернесом, без належного контролю з боку керівництва міста і професійних кадрів сьогодні стає проблемою

Про це під час спілкування з харків'янами на відкритті двох нових локацій "ДОБКІН ХАБ", заявив міський голова Харкова в 2006-2010 роках, лідер громадської організації "Наш Дім – Харків" Михайло Добкін.

"У 2006 році, коли я став мером, ми почали дивитися, яким чином влаштована робота житлово-комунального господарства. Були ЖЕКи. Як формувалася робота: ЖЕК збирався, сам собі писав завдання, які повинен зробити, щоб розписати гроші... ми ЖЕКи ліквідували, ми зробили контору, яка виступила в ролі замовника, називається – "Житкомсервіс". Вона наймає на виконання робіт тих, хто повинен щось робити. Двірників, які повинні помсти вулиці, прибирати сніг", – сказав Добкін, пояснюючи городянам, як була створена система роботи ЖКГ Харкова.

За його словами, частково вона працює досі, але є проблеми з менеджментом: "вони займаються компаніями, які сміття вивозять, вони займаються обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж, все, що у вас прописано в квартплаті. Питання-як це працює, це вже інше питання".

"Розумієте, можна купити "Мерседес", але посадити за кермо дурня, а завтра вже виявиться, що вас в маршрутці краще возять, ніж в цьому "Мерседесі". Тому питання не в тому, як називається структура, або що вона не робить, питання в тому, що вона повинна робити, тому тут питання організації", – підкреслив Добкін.

Він також заявив, що до недавнього часу, незважаючи на складнощі, система працювала, але після смерті Геннадія Кернеса "немає достатнього контролю з боку посадових осіб".

За його словами, особливо це помітно при складних погодних умовах. "Взимку складніше, тому що потрібна Мала механізація, тому що, якщо пройшов дощ, а потім вдарив мороз... потрібна техніка, потрібні реактиви спеціальні, потрібні нові технології", - сказав Добкін.

Як повідомлялося, 28 червня у Харкові громадська організація "Наш Дім - Харків" та її лідер, харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін відкрили два міські простори з новою філософією комунікації з харків'янами"ДОБКІН ХАБ".

19 червня, громадська організація "Наш Дім - Харків" та її лідер Михайло Добкін відкрили перші три локації з новою філософією комунікації з харків'янами "ДОБКІН ХАБ".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Маніпуляція РФ: дії ТЦК загрожують зупинці роботи онкоцентру у Львові
03 травня 2024, 19:52
РФ атакує на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках – дані Генштабу за добу
03 травня 2024, 19:27
Росія атакувала бомбами приватний сектор Харкова: 1 людина загинула, 2 отримали травми
03 травня 2024, 19:05
Росіяни били по Дніпропетровщині артилерією і дронами, є поранений — фото наслідків обстрілів
03 травня 2024, 18:43
У ЗСУ розповіли, скільки разів РФ застосувала хімічну зброю на фронті
03 травня 2024, 18:27
На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами
03 травня 2024, 18:24
Українським банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу дрони та тепловізори
03 травня 2024, 18:12
У Херсоні продовжили час руху міського транспорту — графік
03 травня 2024, 17:54
На Харківщині Сили оборони знищили склад БК та мінометний розрахунок росіян
03 травня 2024, 17:31
З якими хворобами можуть мобілізувати до армії: Міноборони оприлюднило перелік
03 травня 2024, 17:18