UA | RU
10 червня 2021, 15:59

Якщо Терехов переможе, то Харковом керуватиме російський мільярдер Фукс, - блогер

В.о. мера Харкова Ігор Терехов - це технічна фігура, за якою стоїть "каламутний російський бізнесмен" Павло Фукс

Про це у своєму відеоблозі "Новий король Харкова" заявив відомий блогер Денис Казанський.

За його словами, вже цієї осені новим господарем Харкова може стати людина, яку ще п'ять років тому в Україні ніхто не знав – Павло Фукс.

Казанський нагадав, що Фукс народився в Харкові, але більшу частину свого свідомого життя провів у Росії, жив у Москві, де займався будівельним бізнесом. Але після 2014 року він повернувся в Україну і почав скуповувати "токсичні активи" соратників Януковича. У тому числі пов'язані з Фуксом компанії викупили ліцензії на видобуток газу в українських родовищах, але не розробляли ці родовища. Відносно цих компаній були введені санкції РНБО.

В даний час, як стверджує Казанський, головне завдання Фукса – забезпечити перемогу Ігоря Терехова на виборах у Харкові. Блогер нагадав, що Фукс завжди афішував свою дружбу з Кернесом, і після того, як Кернес восени минулого року захворів, Фукс "став єдиною людиною, яка постійно мала до Кернеса доступ і стверджував, що знаходиться з Кернесом на прямому зв'язку".

"Ця обставина допомогла Фуксу в період недієздатності Кернеса фактично узурпувати владу в Харкові і стати тіньовим мером міста. Для того щоб це зробити потрібен був виконавець. Якийсь номінальний чиновник, і цим виконавцем став заступник Кернеса віце-мер Харкова Ігор Терехов", - зазначив Казанський.

За його словами, 9 грудня 2020 року Фукс організував обрання Терехова секретарем Харківської міської ради. "Саме секретар міськради виконує обов'язки мера у разі його смерті або відставки. І зроблено це було з прицілом на мерську посаду", - зазначив Казанський, нагадавши, що лист з електронним підписом Кернеса, на підставі якого Терехов був призначений на посаду секретаря міськради, має всі ознаки підробленого.

"За всю осінь 2020 року Кернес жодного разу не звертався до своїх соратників і виборців навіть за допомогою відеозвернень. Останнє фото Кернеса, яке опублікував все той же Фукс незадовго до смерті мера, взагалі викликало великі сумніви в тому, що Кернес міг говорити і перебував в розумі... Є дуже серйозні підстави вважати, що лист від мера Харкова, в якому він просить призначити секретарем міськради Терехова – це комікс. Хтось його написав і від імені Кернеса відправив, а хто це був - дуже велике питання", - заявив Казанський.

"Павло Фукс навіть не приховує, що буде підтримувати на виборах кандидатуру Терехова. Це означає, що з фінансуванням виборчої компанії у секретаря міськради проблем точно не буде, а прибулий з Росії мільярдер дуже скоро може стати реальним господарем найбільшого міста на сході України. Адже як би там не ставилися до Кернеса в цілому він все ж був самостійним гравцем, а ось Ігор Терехов, який став керівником завдяки чужому авторитету і відвертим махінаціям типу сумнівного листа, самостійним гравцем вже точно не виглядає. Швидше це технічна фігура, за якою стоїть зовсім інша людина", - заявив Казанський.

За його словами, "Павло Фукс – це такий рис з табакерки, каламутний російський бізнесмен, який фактично потрапив під санкції РНБО, скуповував токсичні активи чиновників Януковича, може найближчим часом встановити контроль над Харковом".

Нагадаємо, напередодні депутат Харківської міськради від Партії "Слуга народу" Аліна Мустафаєва звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням перевірити інформацію про узурпацію влади в. о. мера Харкова Ігорем Тереховим і вжити заходів щодо притягнення винних до покарання.

У березні 2021 року РНБО ввела санкції щодо 19 компаній, які використовують українські надра. Ці компанії володіють правами на розробку родовищ, які раніше належали компанії "Голден Деррік", яка за часів президентства Віктора Януковича була близька до екс-міністра Едуарда Ставицького і без конкурсів отримала три десятки родовищ у Полтавській області. За даними ЗМІ, тепер ці фірми підконтрольні бізнесменові Павлу Фуксу.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Митрополита Святогірської лаври взяли під варту
25 квітня 2024, 10:06
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54