UA | RU
03 грудня 2020, 18:13

Черкаська область готова до зростання захворюваності на COVID-19 - голова ОДА Сергійчук

Він бачить можливість подолання пандемії в державній підтримці і свідомості людей
Він бачить можливість подолання пандемії в державній підтримці і свідомості людей
Фото з відкритих джерел

Черкаська область справляється із викликами пандемії COVID-19, оскільки в регіоні створена дієва система медичних послуг, є кваліфіковані фахівці, а всі медустанови вчасно підписали договори з НСЗУ.

Про це в інтерв'ю для RegioNews розповів голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Сергійчук.

Сергійчук повідомив, що влада області веде постійний діалог із центральною владою , оскільки самотужки вирішити проблему пандемії COVID-19 неможливо.

Це всеукраїнська проблема. Без допомоги держави область сама її не розв'яже. Але президент і уряд тримають ситуацію під контролем, постійно займаються цією проблемою, щодня проводяться наради, ставлять завдання. А ми звітуємо про те, як іде виконання. Тобто, відбувається постійний діалог", - каже Сергійчук.

Він додає, що з викликом №1 - забезпеченням людей необхідними медичними послугами в період боротьби з пандемією – зараз область досить добре справляється: тут є багато кваліфікованих фахівців, створена дієва система медичних послуг, всі медичні установи вчасно підписали договори з НСЗУ.

Сергійчук також сподівається на свідомість громадян і бачить завдання влади в її підвищенні.

Якщо люди зрозуміють всю складність ситуації, будуть дотримуватися вимог карантину, то ми без проблем впораємося. А поки ситуація погіршується, багато лікарів хворіє Covid-19 і, можливо, дійде до того, що вже нікому буде лікувати хворих. Якщо хтось цього не розуміє, то їм треба це пояснювати. Що, власне, ми і робимо", - говорить він.

Сергій Сергійчук додав, що шукає баланс між карантинними заходами, що здійснюються владою, і фінансовою стійкістю бізнесу. І робить вибір на користь здоров'я людей.

Хто мав проблеми, то це в першу чергу малі підприємці. Саме тому ми не закривали ринки, де люди працюють самі на себе. Не забороняли працювати ресторанам на винос їжі. Але створювати масові скупчення людей, прикриваючись різними політичними гаслами, абсолютно недалекоглядно. Люди повинні розуміти, що за рахунок їх здоров'я окремі бізнесмени просто збагачуються. Нарешті, як бачимо, карантин вихідного дня дав результат і зараз спостерігається зниження захворюваності", - стверджує голова ОДА.

Нагадаємо, наприкінці вересня голова Черкаської ОДА назвав пріоритетні напрямки своєї роботи.

Також голова Черкаської ОДА розповів, що Черкаська ТЕЦ досі не хоче виконувати вимогу зниження тарифів, а управління нею здійснюється через кіпрський офшор.

Читайте також: голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук: Місцеві клани десятиліттями викачують з області ресурси.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...