UA | RU
08 квітня 2024, 17:59

Табунщик Антон Вікторович

Перший заступник голови Миколаївської облради
Перший заступник голови Миколаївської облради

Сторінка у Facebook

Антон Табунщик народився 19 квітня 1980 року в Миколаєві. Одразу після закінчення школи він вступив до Миколаївської державної аграрної академії на економічний факультет. У 2002 році закінчив цей виш, здобувши кваліфікацію економіста з бухгалтерського обліку та фінансів.

Надалі Табунщик майже 15 років працював у різноманітних фінансових установах Миколаєва, зокрема в комерційному банку. Більшу частину цього часу обіймав керівні посади.

Політичний бекграунд

Перші спроби долучитися до місцевої політики Табунщик зробив на місцевих виборах у 2020 році, й вони виявилися вдалими. Тоді він став депутатом Миколаївської обласної ради від партії "Слуга народу".

Згодом його призначили секретарем комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності, а незабаром в облраді він також обійняв посаду начальника відділу бюджету та аналізу обласних програм в Миколаївській обласній раді.

Фактично з березня 2023 року Табунщик є керівником обласної ради. В той місяць тодішня голова облради Ганна Замазєєва склала свої повноваження, оскільки очолила Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України. Того ж дня Антона Табунщика призначили першим заступником голови, який і виконує повноваження очільника обласної ради, хоча офіційного статусу "в.о. голови" він не має.

Критика

У червні 2023 року місцеві ЗМІ писали, що Антон Табунщик, попри обіцянки бути відкритим до громадськості, скликав таємне засідання Миколаївської облради, що жодним чином не анонсувалось на офіційному сайті Миколаївської облради, також не було опубліковано і розпорядження про скликання сесії. Хоча за регламентом це має відбуватися.

Також до тієї сесії не було опубліковано жодних проєктів рішень, хоча зазвичай це відбувається, і громадськість може ознайомитися, за що планують голосувати депутати. Згодом на сайті облради все ж з’явився перелік питань, за які голосували депутати, але не було їхнього змісту. Тоді депутати зокрема ухвалили рішення про збільшення надбавки за інтенсивність праці для Антона Табунщика з 80% до 90%, а також вирішили збільшити премію для нього з 50% від окладу до 100%. Сам перший заступник голови Миколаївської обласної ради цей випадок не коментував.

Статки

Згідно з декларацією Табунщика, він має квартиру площею 68 кв. м у Миколаєві. Також він сумісно з іншою особою володіє землею площею 887 кв. м у селі Мішково-Погорілове на Миколаївщині. У цьому ж селі він сумісно володіє ще й величезним будинком на 544 "квадрати".

Дружина Антона Табунщика сумісно володіє квартирою площею 68 "квадратів" в Южноукраїнську.

В автопарку першого заступника голови Миколаївської облради є MITSUBISHI LANCER (2008 року випуску) та JEEP CHEROKEE (2018 року випуску), а також – мотоцикл KAWASAKI.

За минулий рік на посаді першого заступника голови Миколаївської облради, а Табунщика було обрано в березні 2023 року, він заробив 862 тис. грн. Дружина отримала виплати ВПО у розмірі 88 тис. грн протягом 2023 року.

Антон Табунщик декларує 42 тис. доларів готівкою, а його дружина – 17 тис. євро.

Сім’я

Про родину Антона Табунщика майже нічого невідомо. Його дружину звати Ірина і можна припустити, що вона звичайна домогосподарка, адже в усіх деклараціях Антона Табунщика, починаючи з 2020 року, не вказується, що його дружина десь працює. Кілька років тому він лише вказував у декларації, що дружина отримала 10 тис. 320 грн як щомісячну одноразову допомогу при народженні дитини.

Антон Табунщик має доньку Маргариту та сина Ярослава. 


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Жук Олена Юріївна
Голова Запорізької обласної ради
Дмитренко Олена Борисівна
Голова Чернігівської обласної ради
Підгорний Анатолій Вікторович
Голова Черкаської обласної ради
Всі досьє »