UA | RU
25 вересня 2024, 11:37

Гринчук Світлана Василівна

Міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України. Ексзаступниця міністра енергетики України
Міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України. Ексзаступниця міністра енергетики України

Профіль у Facebook

Народилася Світлана Гринчук 11 листопада 1985 року в місті Чернівці.

Освіта

У 2008 році Гринчук закінчила Чернівецький торговельно-економічний інститут (Київський національний торговельно-економічний університет) – спеціальність Фінансово-економічного профілю.

У 2013 році захистила дисертацію на тему: "Розвиток іпотеки в сільському господарстві України". Має ступінь кандидатки економічних наук.

Карʼєра

Із 2016 року Світлана Гринчук керувала Департаментом із питань зміни клімату та захисту озонового шару в Міністерстві навколишнього середовища. Займалася питаннями ратифікації та імплементації Паризької кліматичної угоди. В її офіційній біографії йдеться, що вона працювала над забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

Через кілька роки, у 2019-му, стала радницею премʼєр-міністра, консультувала його з питань охорони навколишнього природного середовища та зміни клімату. А вже через рік була радницею у Міністерстві фінансів.

Восени 2021 року Світлана стала однією із засновниць ГО "ESG Association Ukraine". Крім цього, займалася підприємництвом у сфері зв’язків із громадськістю. 

В липні 2022 року призначена на посаду заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції. Опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

Із 2023 року – директорка Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Із 5 вересня 2023 до 5 вересня 2024 року – заступниця міністра енергетики України Германа Галущенка.

4 вересня 2024 року Верховна Рада підтримала звільнення Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Це сталося в межах кадрових перестановок у Кабміні. А вже 5 вересня Верховна Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля та природних ресурсів України.

Статки

Згідно з декларацією, її дохід за 2023 рік склав понад 800 тис. грн.

Світлана Гринчук володіє квартирою у тимчасово-окупованому Криму, яку вона придбала ще до початку анексії півострова. Також вона має квартиру площею 244,5 кв. м, яку придбала у квітні 2013 року. Квартира зареєстрована на її ім’я. Вартість на дату покупки й остання оцінка не вказані.

Крім цього, Гринчук їздить на легковому автомобілі Volvo XC 60 (2020 року випуску), який вона придбала у квітні 2021 року. Вартість автомобіля на дату покупки становила 149 тис. грн, що, мʼяко кажучи, дуже занижено.

Також у міністерки є додатковий дохід у розмірі 432 тис. грн. від підприємницької діяльності у Громадській спілці "Фонд архітектури реформ в Україні (Фонд АРУ)".

Сімʼя

Світлана Гринчук розлучена. Колишній чоловік – В’ячеслав Гринчук (засновник громадської організації "Офіс незалежних екологів", фізична особа-підприємець у сфері функціонування атракціонів і тематичних парків). Міністерка виховує доньку  Юлію.


20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
У Києві чоловік кинув пляшку у вікно маршрутки та травмував дитину
25 вересня 2024, 13:56
СБУ затримала відомого львівського провокатора Остапа Стахіва, — ЗМІ
25 вересня 2024, 13:27
ЗСУ повідомили про зміни щодо мобілізації деяких категорій українців
25 вересня 2024, 13:11
Умєров виступив з поясненнями щодо призначення Кирила Тимошенка на посаду у Міноборони
25 вересня 2024, 12:38
Житель Сумщини знайшов уламки російського дрона на своєму городі
25 вересня 2024, 12:07
На Житомирщині завели справу на настоятеля храму УПЦ МП через його промови про війну
25 вересня 2024, 11:41
На Херсонщині росіяни розбомбили ще одну школу
25 вересня 2024, 11:17
СБУ затримала працівника шахти, який зливав ворогу дані про українські підрозділи біля Покровська
25 вересня 2024, 10:58
Окупанти випустили чотири балістичні ракети по фермерському господарству на Харківщині
25 вересня 2024, 10:44
"Приватбанк" під ударом: Володимир Яценко "атакує" державні інтереси
25 вересня 2024, 10:33
 
Бідний Матвій Вікторович
Міністр молоді та спорту України
Гринчук Світлана Василівна
Міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України. Ексзаступниця міністра енергетики України
Всі досьє »