UA | RU
Юрій Чевордов політичний експерт info@regionews.ua
16 березня 2021, 18:30

Чого чекати від виборів у Харкові?

Отже, вибори в Харкові мають бути незабаром призначені на осінь. Що у нас є на сьогодні?
Отже, вибори в Харкові мають бути незабаром призначені на осінь. Що у нас є на сьогодні?
Фото з відкритих джерел

Михайло Добкін - лідер консервативного електорату.

Чому я не вживаю терміни "проукраїнський" і "ватний", наприклад?

А тому що це пропагандистські штампи. А штампувати людей негарно. Тим більше, що політики в Харкові своїми коаліціями показали, що немає ніяких ні проукраїнських, проросійських і навіть пробілоруських. Це все штампи, вибачте, для лохів. А їх, Слава Богу, все менше і відповідно політикам все складніше розводити людей.

Так ось консервативний електорат. Ті, хто святкують День Перемоги, хочуть ковбаси по 2.20 і взагалі ностальгують за минулим і не особливо люблять змін. Для них стабільність важливіша.

Так ось, цих людей в основному будуть ділити Михайло Добкін з Ігорем Тереховим. Хоча, говорити про це як факт, що відбувся, - рано.

Михайла Добкіна звичайно ж будуть намагатися нейтралізувати, зняти, домовитися, ще раз домовитися, потім знову домовитися вже з його партнерами, а потім ще щось придумати. І тут йому потрібна ювелірна точність, щоб дійти до фінішу. Але якщо він дійде, то він у фіналі.

Ігор Терехов, щоб стати кандидатом, повинен видавати план на 102 відсотки і менше фотографуватися з ведмедями. Зможе? А Гордон його знає. Подивимося. Але навіть якщо він дійде, то не факт, що опиниться в фіналі. Як любитель футбольних ставок, прогнозую тотальний розгром. Але я ж можу помилятися. Хоча у футбольних прогнозах я помиляюся часто, а в політичних - ні.

Тепер, залишивши збоку консерваторів, перейдемо до реформаторів. Тим, кому важлива країна в смартфоні і інші блага сучасності. Тут би повинен був з'явитися кандидат від зелених. Але у зелених давно все погано. Вони у свою обойму беруть вже таке, що ні на який нетфлікс не натягнеш. Коротше, у своєму дряпанні за владу, вони давно вже перейшли всі можливі норми політичної пристойності і беруть до себе на службу вже навіть не кращих з гірших, а взагалі не зрозуміло кого. До речі, альянси також будують, особливо, вибачте, не внюхуючись в запропоновану осетрину. Так от при всьому при цьому, навіть в таких умовах, кандидата у них немає.

А де є? А ніде. ЄС до реформаторів має відношення таке, приблизно, як Ігор Терехов сьогодні до Геннадія Кернеса. Будуть, звичайно підігравати Ігорю Терехову, випустять когось з мінімальними відсотками рейтингу, щоб плутався під ногами або навіть допускаю, щоб підвищити ставки у співпраці із міськрадою, можуть надіслати парашутиста з Києва. Але це все ні про що.

Голос. Він є, але співає захриплим голосом. Хтось буде, звичайно. Ну швидше для краси процесу. Не більше. На сьогодні шансів немає.

Я розумію, що ви чекаєте, коли ж прозвучить заповітне "Світлична". Потерпіть.

Так от, буде ще з десяток різних людей, які, роздуваючи щоки, будуть бігати по основних таборах і представлятися найрейтинговішими кандидатами, які докорінно можуть усе змінити. Але це все смішно.

Так ось Світлична. Будучи губернатором успішно і, я б сказав, дуже успішно керувала областю. А після того, як перестала бути губернатором, розгромила на окрузі всіх, включаючи слуг і отримала максимальний результат з усіх депутатів мажоритарників. А до цього виграла вибори в Раді Європи. Двічі. Розгромивши російських губернаторів і керівників їх парламенту.

Крім того, на місцевих виборах створила свою іменну партію і провела її у всі рівні місцевих рад, не маючи адміністративної посади. Таке в Харківській області вперше. Кому з харківських політиків подібне вдавалося? Отож. Навіть Кушнарьов на це не зважився в свій час. Не кажучи вже про Фельдмана і Мураеве, які не зважилися на іменні проєкти.

А вона зважилася і за її партію проголосували. Тому що вона молодець. Але чи піде на вибори - незрозуміло навіть мені, хоч ми і дружимо.

Загалом, головний мій висновок про те, що вибори в Харкові повинні бути яскравими, політичними, між особистостями та ідеями. Як і належить в Першій столиці.

 
Підписуйтесь на RegioNews
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни вдарили по Запорізькому району: є поранена
08 травня 2024, 20:09
Ракетна атака на Київщину: в поліції розповіли про руйнування
08 травня 2024, 19:54
В Україну намагалися ввезти контрабандне взуття на понад 1 млн грн
08 травня 2024, 19:39
У Раді розглядають дві моделі економічного бронювання, – Арахамія
08 травня 2024, 19:18
Сили оборони знищили гармату "Гіацинт-Б", якою росіяни гатили по Харківщині
08 травня 2024, 19:05
Росіяни створюють нове угруповання військ на півночі Харківщини, – ОВА
08 травня 2024, 18:58
На Миколаївщині ексначальники Держгеокадастру "роздали" 20 гектарів землі
08 травня 2024, 18:27
На Херсонщині внаслідок нічного обстрілу загинула жінка, є поранені
08 травня 2024, 18:19
У Часовому Яру залишаються понад 600 людей, які відмовились від евакуації
08 травня 2024, 17:57
У реєстрі "Оберіг" будуть відомості про вручення повістки
08 травня 2024, 17:38