UA | RU
01 квітня 2020, 14:40

18 випадків COVID-19 у Запорізькій області: влада звітує про встановлення першої скринінгової палатки

Запорізька облрада повідомила про встановлення першого скринінгового намету, а також про стан 18 людей, хворих на коронавірус
Запорізька облрада повідомила про встановлення першого скринінгового намету, а також про стан 18 людей, хворих на коронавірус
Фото: Facebook сторінка Віталія Турінка

Про це повідомляє RegioNews з посилання на прес-службу Запорізької ОДА.

"За оперативною інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, 1 квітня у Запорізькій області зареєстровано 18 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. З них 9 пацієнтів госпіталізовано, 3 пацієнта одужало, 6 пацієнтів - самоізольовані", - повідомили в ОДА.

Крім того, у Запоріжжі 300 осіб підписали угоду щодо самоізоляциї. Їх перевіряють, у разі порушення умов самоізоляції передбачені штрафні санкції.

В свою чергу у Мелітопольській міські раді повідомили про стан чотирьох хворих. Це жителі міста Мелітополя, які захворіли в період з 29 по 31 березня.

Двоє госпіталізовані в інфекційний стаціонар і отримують відповідне лікування. Ще два пацієнта знаходяться на самоізоляції, спостерігаються своїми сімейними лікарями і отримують лікування в домашніх умовах. Стан пацієнтів оцінюється як легкого та середнього ступеня тяжкості. У проведенні штучної вентиляції легень ніхто не потребує.

З двох раніше хворих пацієнтів жінка (перший випадок зараження в Мелітополі) ще знаходиться на самоізоляції під наглядом сімейного лікаря. У чоловіка, який знаходився в госпіталі (другий випадок зараження), повторне тестування підтвердило негативний результат. Він здоровий і виписаний з лікарні.

На своїй сторінці в Facebook губернатор Запорізької області Віталій Турінок повідомив про встановлення першого скринінгового намету у Дніпрорудненській лікарні.

Він нагадав, що всіх хворих з респіраторними симптомами спочатку оглядатимуть у наметах, а потім вже відправлятимуть до лікарень. Тимчасові пункти сприятимуть зниженню ризиків інфікування інших пацієнтів та медперсоналу.

"Такі намети рятувальники встановлять по всій Запорізькій області біля лікарень першої хвилі госпіталізації. Згідно розпорядження головного державного санітарного лікаря ці пункти розгорнуто по всій Україні", - написав він.

Варто нагадати, що депутати Запорізької обласної ради поскаржилися, що лікарні не готові приймати хворих з COVID-19 і вимагають від керівництва ОДА негайно розподілити кошти для фінансування медустанов.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на міні: один з них загинув
28 березня 2024, 15:17
Пожежа на Київщині: загинули жінка та дитина, ще дві дитини врятовані
28 березня 2024, 15:07
Знаходиться в розшуку за ухилення від мобілізації: у Хмельницькому ТЦК пояснили, чому заштовхали чоловіка в авто
28 березня 2024, 15:02
Внаслідок атаки Росії пошкоджені усі блоки Бурштинської і Ладижинської ТЕС
28 березня 2024, 14:54
На Кіровоградщині чоловік відібрав у поліцейського зброю і застрелився
28 березня 2024, 14:43
Росіяни обстріляли село на Харківщині: є загибла та поранений
28 березня 2024, 14:37
У Львові 19-річний хлопець створив фішингові сайти та заволодів грошима клієнтів банків
28 березня 2024, 14:32
Біля Львова 21-річний мотоцикліст загинув в ДТП з Audi
28 березня 2024, 14:23
В Тернополі на будівництві Палацу спорту розікрали 25 млн грн
28 березня 2024, 14:13
Зеленський представив нового керівника зовнішньої розвідки
28 березня 2024, 14:12