UA | RU
02 лютого 2024, 19:40

Зарплата в майже мільйон гривень та валютні заначки: що в декларації голови Волинської ОВА

фото: Юрій Погуляйко/Facebook

Очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко отримав у 2022 році близько 920 тисяч гривень зарплати, а "під подушкою" тримав 177 тисяч доларів

НАЗК відновило у грудні публічний доступ до Державного реєстру е-декларації. Які офіційні доходи в очільника Волинської ОВА – розповідає RegioNews.

Нерухомість та автомобілі родина Юрія Погуляйка протягом 2022 року не купувала. На дружину та дітей посадовця зареєстрована квартиру в Києві на 138 кв.метрів. Ще одна квартира площею понад 100 кв.метрів у дружини Погуляйка є у Луганську.

У декларації вказано, що чиновник з 2021 року орендує будинок у селі Лище біля Луцька, але площу будинку він не вказав. Також на дружину оформлені два машиномісця у Києві загальною площею понад 20 кв.метрів. У 2020 році Юрій Погуляйко придбав за 200 тисяч гривень земельну ділянку площею 0,12 кв. метрів у селі Пухівка біля Києва.

З транспортних засобів у родини Погуляйка є лише мотоцикл BMW, що записаний на його дружину.

За 2022 рік Юрій Погуляйко заробив майже 921 тисячу гривень на посаді голови Волинської ОВА – це понад 76 тисяч на місяць. Також він задекларував подарунок еквівалентний 441 гривні, а ще 282 гривні відсотків, одержаних від банку. Дружина Погуляйка заробила трохи менше 20 тисяч гривень від незалежної професійної діяльності. Також вона отримала 1,3 мільйона гривень доходу від продажу нерухомого майна.

Начальник Волинської ОВА вказав у своїй декларації, що у 2022 році зберігав готівкою 177 тисяч доларів та 140 тисяч гривень, а його дружина – 27 тисяч доларів та 120 тисяч гривень. Також чиновник тримав 112 тисяч гривень на рахунках у банку, а ще він передав в управління одній з фінансових установ майже 500 тисяч гривень. Його дружина у 2022 році тримала на банківських рахунках близько 15 тисяч гривень та трохи менше 8 тисяч євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головний бухгалтер військової частини у Київській області перекинув на рахунок своєї дружини 20 млн грн, намагаючись "замести сліди" утвореної через його недбалість заборгованості. За справу взялося Держбюро розслідувань.

Читайте також: Мільйонні доходи, годинник Hublot і "Ланос": скільки заробляють і що задекларували керівники областей

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності