UA | RU
20 вересня 2024, 16:40

ЗМІ повідомили про кадрові чистки у Міноборони та натякають на конфлікт між ОП та Будановим

фото: Міноборони

З'явилася інформація, що міністр оборони України Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР МО Кирила Буданова, не погодивши та не обговоривши це питання з ним

Про це 20 вересня повідомили видання "Бабель" та "Українська правда" із посиланням на власні джерела, передає RegioNews.

За словами співрозмовників медіа, заступників Буданова Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка звільнили приблизно тиждень тому.

Одне з джерел ЗМІ вважає, що це рішення ухвалили в Офісі президента з наміром послабити позиції Буданова.

Як зазначив "Бабель", стосунки Буданова з главою ОП Андрієм Єрмаком погіршилися навесні 2024 року, хоча ще в лютому начальника ГУР МО розглядали разом з Олександром Сирським на посаду головнокомандувача ЗСУ.

Інший співрозмовник ЗМІ стверджує, що за рішенням про звільнення Зайцева та Остапенка стоїть сам Буданов, не пояснюючи, навіщо це йому.

Повноваження звільняти заступників начальника ГУР належать міністру оборони, а він, зі свого боку, підпорядковується президенту (подає кандидатуру глави Міноборони до Ради для призначення).

"Бабель" називає Зайцева та Остапенка людьми колишнього міністра оборони Андрія Тарана (зараз – посол України у Словенії).

Джерело "Української правди" розповіло, що міністр оборони Рустем Умєров планує звільнити або вже звільнив близько 20 генералів та високопосадовців.

Нагадаємо, раніше російська пропаганда почала розповсюджувати фейкову інформацію про замах на міністра оборони України Рустема Умєрова.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...