UA | RU
17 липня 2024, 11:04

Як військовозобов'язані можуть оновити свої дані з 17 липня — пояснення Міноборони

фото: Depositphotos

З 17 липня в українців більше не буде можливості оновити військово-облікові дані через центри надання адміністративних послуг. Це можна буде зробити лише в ТЦК або "Резерв+"

Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін, передає RegioNews.

Він зазначив, що наразі немає інформації щодо можливого продовження термінів оновлення військово-облікових даних, які були передбачені в законі про мобілізацію.

"60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку "Резерв+", - сказав речник оборонного відомства.

Це означає, що від сьогодні, 17 липня, оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП. Лазуткін наголосив, що це не означає, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, там є певна процедура.

Нагадаємо, раніше речник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін пояснив, що сплату штрафу за порушення військового обліку не варто сприймати як звільнення від виконання військового обов'язку.

Також раніше у Міноборони України пояснили, що буде з тими, хто оновив свої дані, але не пройшов ВЛК, якщо все ж таки отримав повістку.

13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
03 вересня 2024
Влада готується до великого перезавантаження Кабміну: хто з міністрів втратить свої посади
Цього тижня, найімовірніше, вирішиться епопея з переформуванням Кабінету міністрів, яка тривала останні чотири місяці