UA | RU
05 серпня 2021, 16:35

В Україні очікуються грозові зливи та посилення вітру до 15-24 м/сек

Фото: з відкритих джерел

Погода в Україні в найближчі дні буде дуже динамічною. Від неї можна очікувати й похмурих, вітряних днів, й дощів та злив, спеки вище +30 °С, і охолодження повітря вночі до +8 °С. Стабільним може виявитися тільки один регіон - схід і частина півдня України, але і там там можуть з'явитися несподівані капризи атмосфери.

Sinoptik.ua попереджає про загрозливу погоду в Україні. У п'ятницю в центральному, північному, західному регіонах, в Одеській області очікуються грози, зливи та шквальне посилення вітру до 15-24 м/сек.

Зміни погоди на заході країни з 6 по 9 серпня будуть досить інтенсивними. Якщо у п'ятницю в регіоні пройдуть зливові дощі з грозами та вітром, то у суботу опади можливі тільки місцями, та не такі сильні, як у п'ятницю. А в неділю потеплішає до +28 °С, дощі припиняться і стане переважно сонячно. Навіть у високогір'ї буде тепло, вдень +23 °С. У понеділок регіон знову під впливом нестійких повітряних мас та малоактивних атмосферних фронтів: знову дощі та чергове зниження температури, знову гримітимуть грози.

Схід України у вихідні та понеділок буде знемагати від спеки, в Луганській області до +36 °С, трохи прохолодніше у Харківській - до +33 °С, у Донецькій - до +34 °С. У вихідні в східному регіоні місцями можуть пройти грозові дощі

На півдні країни спека триває. У п'ятницю мінлива хмарність, до +34 °С, в Одеській області є ймовірність грозових дощів. У суботу небо затягне хмарами, можуть пройти точкові грози та зливи. У Криму дощі очікуються також в неділю. Понеділок у регіоні буде сонячним та спекотним, до +32 °С.

У п'ятницю в центрі України місцями можуть пройти грозові дощі з ураганним вітром. У вихідні погода буде стриманою, + 25...+28 °С. Але у Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях в суботу та неділю не уникнути епізодичних гроз та дощів.

На півночі країни у п'ятницю найспекотнішою та сухою буде Сумська область, до +32 °С. В решті областей північного регіону України напередодні вихідних +24...+27 °С, дощі, зливи, грози. У вихідні дні у Сумській області +26...+30 °С, грози, дощі. В інших областях комфортна температура повітря до +26 °С. Опади, якщо і відбудуться, то невеликі та місцями.

У Києві в п'ятницю буде хмарно з проясненнями, до +24 °С, очікуються грози та дощі з сильним вітром. У вихідні та в перший робочий день тижня потеплішає до +28 °С. Найкомфортнішим днем ​​в цей період може стати неділя, 8 серпня: +26 °С, ясно. Це про такі дні кажуть, що вони нам потрібні для відчуття подиху життя, відчуття поезії літа, щоб потім, в дощові листопадові дні згадувати з посмішкою медовий запах серпня.

Раніше повідомлялось, що на приморських курортах України до кінця тижня буде спекотна, переважно суха, малохмарна погода.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики