UA | RU
16 квітня 2021, 11:19

Аварія потяга "Інтерсіті": розслідування завершили, шестеро чиновників будуть звільнені

В "Укрзалізниці” назвали офіційну причину сходження потяга з рейок
В "Укрзалізниці” назвали офіційну причину сходження потяга з рейок
Фото: Ukrzaliznytsia

Причиною аварії поїзду “Інтерсіті”, який 29 березня прямував із Києва до Запоріжжя, були грубі порушення в утриманні верхньої будови колії. Через службове недбальство звільнять 6 працівників керівного складу Придніпровської залізниці.

Про це повідомляє пресслужба кормпанії, передає RegioNews.

За підсумками розслідування було встановлено, що передумовою транспортної події є недотримання відповідальними керівниками діючих в колійному господарстві вимог нормативних документів, інструкцій в частині безпечної організації та виконання робіт із обслуговування, утримання у справному стані ввірених об’єктів інфраструктури”, - йдеться в повідомленні.

Ще однією причиною аварії стало неприйняття заборонних заходів у разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт.

В "Укрзалізниці” прийняли рішення про звільнення:

  • першого заступника начальника та головного інженера структурного підрозділу "Служба колії";
  • начальника та заступника начальника структурного підрозділу "Запорізька дистанція колії";
  • майстра, який виконував обов’язки головного інженера дистанції колії;
  • старшого майстра;
  • бригадира структурного підрозділу "Запорізька дистанція колії".

Крім цього, за порушення посадових обов’язків буде розірвано трудовий договір із заступником директора регіональної філії "Придніпровська залізниця” з інфраструктури”, - додали в компанії.

Також завершується процес підрахунків збитків аварії потяга, буде підготовлений претензійний матеріал з метою подальшого відшкодування винними допущених збитків.

Також за фактом сходження вагонів поїзда з рейок Національна поліція відкрила кримінальну справу.

Нагадаємо, 29 березня під Запоріжжям з рейок зійшов потяг Інтерсіті. Шість з дев'яти вагонів поїзда Київ-Запоріжжя зійшли з рейок за 50 кілометрів до кінцевої станції.

Згодом була названа попередня причина інциденту. Ввечері того ж дня "Укрзалізниця" відновила рух потягів між Запоріжжям і Дніпром.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...