UA | RU
04 грудня 2020, 17:49

Результати конкурсу на ескіз великого Державного Герба України просять скасувати

Позов з такими вимогами надійшов до Окружного адмінсуду Києва
Позов з такими вимогами надійшов до Окружного адмінсуду Києва
Фото Укрінформ

Разом з позовною заявою до суду подане клопотання про витребування доказів у Міністерства культури про здійснення всебічного суспільного обговорення ескізу, а саме: план заходів  та  дату інформаційного оголошення про обговорення, кількість зареєстрованих учасників обговорення, а також висновки та рекомендації оргкомітету.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу ОАСК.

Суд просять визнати нечинним результат конкурсу "На кращий ескіз великого Державного Герба України" та нормативно-правовий акт, яким затверджено відповідний результат. Про це йдеться у позовних вимогах адміністративного позову, що надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Також ОАСК просять визнати цей конкурс, проведений Мінкультури та інформполітики, таким, що був проведений з порушенням. Зокрема, з порушенням постанови КМУ, згідно з якою Уряд зобов’язав Мінкульт забезпечити суспільне обговорення ескізу.

Водночас, разом з позовною заявою до суду було подане клопотання про витребування доказів, де позивач просить суд витребувати у Міністерства документи про здійснення всебічного суспільного обговорення ескізу, а саме: план заходів та дату інформаційного оголошення про обговорення, кількість зареєстрованих учасників обговорення, а також висновки та рекомендації оргкомітету.

Наразі Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання про відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конкурс на кращий ескіз великого герба завершився, оголосили переможця.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики