UA | RU
25 червня 2020, 11:49

Омбудсмен засудила слова нардепа від "Слуги народу" Третьякової про "дітей низької якості"

Денисова закликала парламент не допускати дискримінаційних висловлювань
Денисова закликала парламент не допускати дискримінаційних висловлювань
Фото: з відкритих джерел

Омбудсмен з прав людини Людмила Денисова засудила висловлювання нардепа з фракції "Слуга народу", голови комітету Верховної Ради з соціальної політики Галини Третьякової про те, що люди, які отримують матеріальну допомогу, народжують "дітей низької якості".

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає RegioNews.

Омбудсмен зазначила, що прояви мови ворожнечі, заклики до насильства і дискримінації неприпустимі і повинні рішуче засуджуватися в будь-якому демократичному суспільстві.

Вона нагадала, що Україна приєдналася до основних міжнародних документів, зокрема Конвенції ООН з прав дитини, таким чином визнавши, що в усіх країнах світу є діти, які живуть у важких умовах і потребують особливої уваги з боку держави.

Денисова наголосила, що діти не вибирають сім'ю, в якій народжуються, і не можуть самі себе забезпечити і захистити.

Обудсмен рішуче засудила будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація, а також заяви про поділ дітей на "якісні" і "неякісних". Вона закликала спікера Ради Дмитра Разумкова і всіх депутатів не допустити дискримінаційних закликів і посягання на основоположні права людини.

Нагадаємо, приводом для скандалу став вебінар Третьякової в травні, в якому вона сказала, що діти людей, яких народжують заради матеріальної допомоги, є дітьми "низької якості".

Профспілки вже вимагають відставки Третьякової через висловлювання про дітей.

Про необхідність скласти депутатський мандат вже висловився Володимир Гройсман.

Так само, за словами джерела в Офісі президента, Зеленський зажадав від Третьякової скласти з себе повноваження голови комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики