UA | RU
20 квітня 2020, 11:35

У Чорнобилі та на Житомирщині досі гасять пожежі (ФОТО, ВІДЕО)

Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає
Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає
Фото, відео: ДСНС

Про це повідомляють RegioNews із посиланням на ДСНС України.

Київська область

Станом на 07 годину 20 квітня у Зоні відчуження триває гасіння пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію чотирьох осередків у селах Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки – Буряківка - тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників.

Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг.

До гасіння пожеж залучено 1322 чоловік та 292 одиниць техніки, в тому числі три вертольоти, якими 19 квітня здійснено 93 скидів 186 тонн води.

Житомирська область

Станом на 7 годину 20 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісгоспів на території чотирьох лісових господарств ДП "Овруцьке ЛГ", "Овруцьке СЛГ", "Словечанське ЛГ" та "Словечанський лісгосп АПК" щодо гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини. Залишається 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 осередках продовжуються роботи щодо обмеження їх розповсюдження.

Силами ДСНС спільно з лісовими господарствами не допущено знищення будівель і споруд у шести населених пунктах: смт. Першотравневе, селах Виступовичі, Рудня, Дівошин, Слобода та Ясинець. У відселених населених пунктах Острови, Личмани, Середня Рудня, Нижня Рудня та Верхня Рудня вогнем знищено 39 будівель, окремі з яких самовільно використовувалися населенням як дачні ділянки, врятовано 45 будівель.

До гасіння залучено 963 чоловік та 157 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими 19 квітня здійснено 15 скид 120 тонн води.

Нагадаємо, що у Чорнобильській зоні відчуження з 4 квітня рятувальники борються із масштабними лісовими пожежами. 14 квітня вогонь вдалося загасити - у регіоні пройшли дощі, які й допомогли людям. Але кількома днями пізніше через вітряну погоду лісові масиви знову опинилися у вогні.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики